Futbolizm, catenaccio ve türevlerinden nefret eden, eskiden "güzel futbol" hastası olan, şimdilerde futboldan pek de hazzetmeyen bir adamın haber, yorum, tartışma, gezinti ve arşiv amacıyla açtığı bir blogdur... Bu futbol blogu keyfekeder ama sık güncellenir. Sosyal mesaj vermez ve fakat indiragandi-inzaghi ikilisini forvette tek geçer
Galatasaray ve Batı Almanya Milli Futbol Takımı"nın eski teknik direktörü Jupp Derwall, Almanya"nın Saarland eyaletindeki Saarbrücken kenti yakınlarında bulunan Saint Ingbert kasabasındaki kilisede düzenlenen cenaze töreniyle ebedi yolculuğuna uğurlandı.
Saçının modelinden dolayı Almanya"da ""Gümüş bukleli reis"" lakabıyla anılan ünlü teknik adamın cenaze törenine Galatasaray Kulübü Başkanı Canaydın ile birlikte gelen 70 kişilik kafilenin yanı sıra, Saarland Eyaleti Başbakanı Peter Müller, Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Theo Zwanziger, Alman futbolunun eski yıldızları Franz Beckenbauer, Uwe Seeler, Tony Schumacher, eski Beşiktaş ve Fenerbahçe teknik direktörü Christoph Daum ve Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw de katıldı. Derwall"in eşi Elizabeth, oğlu Patrick ve kızı Manuela ile akrabaları da törende hazır bulundu.
GURBETÇİLER DERWALL'İ UNUTMADI
Saint Ingbert kasabasındaki kilise, cenaze töreninde tamamen dolarken, törene katılanların önemli bir bölümünün Almanya"da yaşayan Türk vatandaşları olması, Derwall"in ""Türkiye benim ikinci vatanım"" sözünü adeta doğrular nitelikteydi.
Törende konuşan Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Theo Zwanziger, Alman futbolunun çok önemli bir ismini kaybettiğini belirtirken, Derwall"in Türkiye"de büyük başarılar elde ettiğini söyledi.
Zwanziger ayrıca, Derwall"in ölümünden sonra aldığı mektuplardan, ünlü teknik adamın Almanya ve Türkiye arasında çok iyi ilişkiler kurduğunu bir kez daha anladığını vurguladı.
DAUM: "DEĞERLİ BİR İNSANI UĞURLADIK"
Chiristoph Daum ise Derwall çok büyük bir antrenörlük kariyerine sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ""Öncelikle Almanya Futbol Federasyonu çatısı altında büyük başarılara imza attı. Daha sonra Galatasaray"da unutulmaz işler yaptı. Kendisi Türk futboluna her anlamda profesyonelliği getiren insandır. Unutmamak gerekir ki Türkiye"ye geldiğinde Galatasaray takımı kum sahada antrenmanlarını yapıyordu. Önce antrenman sahasının çim olmasını sağladı. Sonra kulüp yapısından tutun, sağlık konusunda nasıl çalışılması gerektiğini başta Galatasaray olmak üzere Türk futboluna gösterdi. Burada Türk dostlarımızı unutmamak lazım. Onlar da Derwall"in önerileri doğrultusunda daha iyisini yapmak için elele çalıştılar. Derwall, ayrıca Türk-Alman ilişkilerinin geliştirilmesinde unutulmaz çalışmalar yaptı. Ankara Üniversitesi tarafından kendisine ""fahri doktora"" unvanı verilmesi de bunun bir göstergesidir. Sadece Galatasaray"da bulunduğu 4 yıllık süre içinde değil, ömrünün sonuna kadar iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla samimi olarak gayret sarf etti. Kısacası her anlamda çok değerli bir insanı bugün son yolculuğuna uğurladık."
Bu arada Derwall"in katolik geleneklerine göre ve ailesinin isteği doğrultusunda naaşının yakılacağı ve küllerinin iki hafta sonra toprağa verileceği bildirildi.
Fotbol oyununda!!! bilhassa kanat oyuncularının çizgiye kadar inerek ceza sahasına doğru yaptıkları falsolu ortalara alemde verilen isimdir.
Bu konuda fenomen olmuş isimler vardır. Beşiktaşlı Rıza Çalımbay'ın tam sürat giderken topu durdurup, yeniden gerilerek yaptığı muz ortalar dönemi için ileri bir modeli ifade etse de takipçisi olmadığı için bir gelenek haline gelememiştir.
Bir de Fenerbahçe'de sol bek oynamaya başladığı andan itibaren Ümit Özat'ın ayak dışıyla yaptığı muz ortalar vardır ki bunun da Almanya'da -Köln dolaylarında- ders olarak okutulduğu söylenir. (Ya da Ümit Özat'ın yalancısıyız !..)
Geometrik olarak ayak içiyle yapılan muz ortalarda çizgiye inilerek yapılan şekil, topun dışarıya çıkmasına tekabül edeceğinden, tam anlamıyla 0'a (Sıfır) inilmesi tavsiye edilmez.
Muz orta Maharet ister, hüner ister... Bu stille bademciğe top atabilenler zaten Türkiye'de top oynamaz