Çarşı Optik Başkan (Mehmet Işıklar) için ağlıyor (Video)

Beşiktaş tribünlerinin sevgilisi “Optik Başkan” Mehmet Işıklar, geçirdiği kalp krizi sonucu hayata veda etti. Mehmet Işıklar, çocukluğundan itibaren siyah beyazlı renklere gönül vermiş ve tribün liderliği yapmış, taraftarların sevgilisi haline gelmişti.

1969 doğumlu olan Mehmet Işıklar, Kabataş Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü mezunuydu. Beşiktaş Kulübü kongre üyesi olan Mehmet Işıklar bir dönem Tarih öğretmenliği de yapmıştı. Mehmet Işıklar'ın cenaze namazı bugün ikindi namazına müteakip Fatih Camii'nde kılınacak. Cenazesi ise Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

( Ben de fi tarihinde İstiklal caddesinde ayaküstü tanıştığımız Optik Başkan'a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına Çarşı'ya, Beşiktaş ve tüm tribün camiasına başsağlığı diliyorum.)

Cenaze töreninden görüntüler







SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Beşiktaş tribünlerinin renkli simalarından "Optik" lakaplı Mehmet Işıklar'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Fatih Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazına çok sayıda Beşiktaşlı taraftarın yanısıra, ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaraylı'larla birlikte Anadolu takımlarının taraftarlarından da katılımların olduğu gözlendi.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Şeref Yalçın ve Behçet Ümitlen, eski futbolcular Rıza Çalımbay ve Metin Tekin ile eski yönetici Murat Aksu da cenaze namazında hazır bulundu.

Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe taraftar grubu liderlerinin de cenaze namazında yer almaları dikkati çekerken, Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanlarından Serdar Bilgili de çelenk gönderdi.

Kılınan cenaze namazının ardından Mehmet Işıklar'ın naaşı, Kozlu Mezarlığı'na defnedilmek üzere cenaze arabasına konulurken taraftarlar, trafiği kapatarak oluşturdukları kordonla tezahüratlar yapıp, cenaze aracını uzun süre izledi.

Abbasağa parkında karşılama



Optik Başkan'dan Üçlü



"OPTİK BAŞKAN" BUZLARI ERİTTİ?
Sadece Beşiktaşlıları değil, aşığı olduğu renklere kendini adamış rakip taraftarları da üzen Optik Başkan'ın vefatı üzerine, siyah beyazlılarla araları açık olan Bursaspor'dan da başsağlığı mesajı geldi.

Bursasporlu taraftarların internetteki adresi bursasporum.com 'da yeşil beyazlı tribünler adına "Başın sağolsun Beşiktaş" başlığıyla şu mesajı yayınladı:

"Bursaspor ve Beşiktaş tribünlerinin arasında soğukluk olmasına rağmen bir tribün emekçisi olan Beşiktaş tribünlerinin sembol ismi Optik Başkanı genç yaşında kaybetmenin Türk tribünlerindeki acı yansımasını canı gönülden paylaşıyor, merhuma Allah'tan rahmet, geride bıraktığı gözü yaşlı kişilere sabırlar diliyoruz."

'MEHMET'İMİ VERİN - ALEN MARKARYAN

Geberiyorum diye haykırmak istersin ya kahrından, hani soğuk bir duş alırsın ateşler içinde. Ve mazi film şeridi gibi geçer önünden. Sonra gözünün kıyılarında yaşlar birikir fütursuzca. Ve titreme gelir vücudunun her yanına. Bütün mazi, her hatıra bedenine saplanan bir mermidir aslında. Kapatırsın gözlerini, delik deşik olmuşsundur. En garibi de hiç kan akmaz vücudundan. İşte o koyar adama. Sevda ambarlarının en dolusuydu. Ilıman motifli bir hasretin en ince sesiydi belki de. Hoyrat geçen gecelerin yenilmez tribünlerinde hepimizin optiğiydi. Gecenin sessiz karanlığını bir acıklı ses bozardı bazen.

"Mehmetimi verin." "Anne" derdik. "Bu kadar adam içinde nereden bulalım şimdi 'Optik'i. Şeyy Mehmet'i." Sesimiz titrerdi konuşurken. Çünkü Optik denmesini istemezdi oğluna. Tamam anasının 'Mehmet'iydi ama bizim de biricik 'Optik'imizdi.

Dünyamız Beşiktaş etrafında dönerken, tam göbeğimizden canı canımızdan bir edebiyat öğretmeni çıkartmanın gururunu taşıdık o dönemlerde. Optik öğretmen olmuştu Ankara'da. Lakin Beşiktaşsızlık ona göre değildi. İstanbul hasret, Beşiktaş gurbetti onun için. Ve döndü.

Uzun bir kitap gibi anlatmak ister aslında. Sayfa sayfa ağlarsınız. 'Optik başkan' yine gitti. Duramadı durduk yerde ve yine siyahını seçti Beşiktaş'ın. Ah be çocuk bugün sezonun merhabasındaydık. Hani hindi baba vardı menüde. Hani omuz omuzaydık ya artık. Neyse... Ne 'Optik' biter anlatmakla ne de onun için bu yazı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm