Avrupa liglerinde zirve mücadelesi sürüyor

Avrupa'nın önde gelen liglerinde şampiyonluk mücadelesi sürerken, İngiltere Premier Lig'de Manchester United, La Liga'da Barcelona, Serie A'da Inter, Bundesliga'da da Wolfsburg ilk sırada yer alıyor. Fransa liginde ise Girondins de Bordeaux ile aynı puana sahip Olympique Marsilya, lider durumda bulunuyor.

PREMIER LİG
İngiltere Premier Lig'de 35. hafta sonunda bir maçı eksik olan Manchester United, Cumartesi günü milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın takımı Middlesbrough'a 2-0 galibiyetle biten maçtan sonra toplam 80 puana ulaştı ve liderliği elden bırakmadı. 35 maç yapan Liverpool 77 puanla ikinci sırada yer alırken, 74 puanı bulunan Chelsea üçüncü sırada yer aldı.

Ligde en son sırada bulunan ve küme düşmekten kurtulmak için "mucize"ye ihtiyacı olan, 28 puanlı West Bromwich Albion'ın hemen üzerinde, 31 puanla Middlesbrough, onun da üzerinde aynı puanla Newcastle United bulunuyor.

LA LIGA
Futbolseverlerin, haftasonu ilgiyle izlediği "El Classico"da Real Madrid'i 6-2'lik üstünlükle hezimete uğratan Barcelona, 34. hafta sonunda da İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) liderliği elden bırakmadı. Bordo-mavilileri takip eden Real Madrid'in hemen ardından da Sevilla geldi. Bu arada Katalan takımı, Cumartesi günkü 6-2'lik maçta ligdeki 100. golüne ulaştı. Barcelona Kulübü'nün 1996-1997 sezonundaki rekoru ise 102 idi.

La Liga'daki son durum şöyle:

İlk 3 takım: Barcelona (85 puan), Real Madrid (78 puan), Sevilla (60 puan)

Son 3 takım: Sporting Gijon (34 puan), Recreativo Huelva (33 puan), Numancia (31 puan)

SERIE A
İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) son 3 sezonun şampiyonu olan Inter, bu sezon da şampiyonluğa oynuyor. Ligin bitimine 4 hafta kala 77 puanla liderlik koltuğunda bulunan Inter'i AC Milan, onu da Juventus izliyor. İtalya liginde küme düşme hattında ise Bologna, Lecce ve Reggina yer alıyor.

İlk 3 sıra: Inter (77 puan), AC Milan (70 puan), Juventus (66 puan)

Son 3 sıra: Bologna (29 puan), Lecce (28 puan), Reggina (27 puan)

BUNDESLIGA
34 haftalık Bundesliga'nın 30. haftasında ise hafta sonu Hoffenheim'ı 4-0 yenen Wolfsburg, 60 puanla lider konumda bulunuyor. Milli futbolcu Hamit Altıntop'un takımı Bayern Münih'in 57 puanla ikinci sırada yer aldığı ligde, Hertha Berlin 56 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Bundesliga'da son 3 sırada yer alan takımlar ise Arminia Bielefeld (26 puan), Borussia Moenchengladbach (24 puan), Karlsruhe (23 puan).

LIGUE 1
Fransa Birinci Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Olympique Marsilya 68 puanla ilk sırada yer alıyor. 38 haftanın dolmasına 4 hafta kala, Marsilya ekibi ile aynı puana sahip Girondins de Bordeaux ikinci, 61 puanı olan Olympique Lyon da üçüncü sırada bulunuyor.

Son 3 sıra: Nantes (33 puan), Saint-Etienne (33 puan), Le Havre (24 puan)

En golcüler: Andre-Pierre Gignac (21 gol), Guillaume Hoarau (17 gol), Karim Benzema (14 gol)

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm