Fenerbahçe Moussa Sow transferini bitirdi

Fenerbahçe uzun süredir istediği Lille'nin forveti Moussa Sow ile büyük ölçüde anlaştı.

1 sezon önce, yani Niang alınmadan evvel de özellikle Asomoah Gyan ile birlikte gündeme gelen Sow, o zaman ve bu sezonun başında şartlar oluşmadığı için transfer edilememişti. Bienvenu ve Semih'in etkisiz oyunu nedeniyle golcü transferi şart olan Sarı-Lacivertlilerde, bu transfer için girişimlerini hızlandıran yöneticilerden Ali Koç, Ali Yıldırım ve Nihat Özdemir'in Senegal asıllı Fransız oyuncu ile büyük ölçüde anlaştıkları öğrenildi.

Ancak Sow'un transferi için iki önemli engel bulunuyor. İngiltere Ligi'nin güçlü temsilcisi Arsenal ve Newcastle United'da 25 yaşındaki golcüyü kadrosuna katmak istiyor. Fransız haber kaynakları, her zaman Arsenal tarafından yakından takip edilen Sow'un Wenger'in takımına gitmek istediğini yazarken, Newcastle ve Fenerbahçe'nin çalışmalarını sürdürdüğünü de ifade ettiler. Fransız basını Fenerbahçe'nin daha önce Mevlüt Erdinç, Lisandro Lopez veya Bafé Gomis ile temasa geçtiğini ama olumlu sonuç alamadığını da ya hatırlattı.

Moussa Sow resmen FenerbahçedeSözleşmesi Haziran 2013'te bitecek olan Moussa Sow için Fenerbahçe'nin tek kozu para. Lille 15 milyon Euro isterken, bu rakama 12 milyon Euro'luk teklif ile en çok Fenerbahçe yaklaştı. Arsenal ve Newcastle'ın ise 8 milyonun üzerine çıkmadıkları öğrenilidi. Sow'a Fenerbahçe 4,5 yıllık sözleşme önerirken golcü oyuncu ile büyük ölçüde anlaşıldığı belirtildi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Temelli, daha öncei twitter'dan Moussa Sow ile ilgili açıklamalarda bulunup, "Sow'la görüşmeler ne zaman gerçekleşecek?" sorusunu, "Görüşülüyor" şeklinde cevaplamış, ancak detay vermekten kaçınmıştı.
Öte yandan Sow'un transferini en çok isteyen isimlerden biri olan teknik direktön Aykut Kocaman'ın da Orduspor deplasmanına geç gidişinin ardında bu transferin yattığı iddia ediliyor.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm