Futbolizm, catenaccio ve türevlerinden nefret eden, eskiden "güzel futbol" hastası olan, şimdilerde futboldan pek de hazzetmeyen bir adamın haber, yorum, tartışma, gezinti ve arşiv amacıyla açtığı bir blogdur... Bu futbol blogu keyfekeder ama sık güncellenir. Sosyal mesaj vermez ve fakat indiragandi-inzaghi ikilisini forvette tek geçer
Transfer sezonunun hareketli takımlarından Newcastle United, Chelsea'nin başarılı orta saha oyuncusu Geremi'nin transferini tamamladı. Transfer karşılığında Chelsea'ye herhangi bir bedel ödenmeyecek.
Milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun da formasını giydiği Newcastle United, uzun süredir peşinde koştuğu Chelsea'nin 28 yaşındaki Kamerunlu orta saha oyuncusu Geremi'nin transferini bitirdi. Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Newcastle menajeri Sam Allardyce, Geremi'nin kulüple üç yıllığına anlaşmaya varıp sağlık kontrolünden geçtikten sonra bedelsiz olarak Magpies'e transfer olduğunu söyledi.
Geremi, Sam Allardyce'ın Gled Roeder'in yerine Newcastle'da göreve getirilmesinden bu yana takıma dahil edilen dördüncü isim oldu. Newcastle daha önce, Mark Viduka, Joey Barton ve David Rozenhal gibi önemli isimleri kadrosuna dahil etmişti.
Kariyerine ülkesi Kamerun'un takımlarından Racing Baffousam'da başlayan Geremi, daha sonra Türkiye'ye geldi ve birinci lig ekiplerinden Gençlerbirliği'ne transfer olarak Avrupa macerasına başladı. Gençlerbirliği'nde oynadığı başarılı futbolla tüm dikkatleri üzerine çeken Geremi, İspanyol ekibi Real Madrid'e 1999 yılında transfer olduğunda ise büyük sükse yaptı.
Geremi, 2002 yılı Temmuz ayında Middlesbrough'ya kiralık olarak gönderilinceye kadar Real formasıyla 45 maça çıkabildi. Premier Lig'de Middlesbrough formasıyla başarılı maçlar çıkaran Geremi takımında yılın futbolcusu seçildi ve 2003 yılı Ağustos ayında da Chelsea'ye transfer oldu.
Geremi, çalışkanlığına ve mücadeleci yapısına karşın, Chelsea menajeri Jose Mourinho'nun ilk 11'inin değişmez ismi olmayı başaramadı ve geçtiğimiz sezon sadece 28 maçta sahaya çıkabildi.
Fotbol oyununda!!! bilhassa kanat oyuncularının çizgiye kadar inerek ceza sahasına doğru yaptıkları falsolu ortalara alemde verilen isimdir.
Bu konuda fenomen olmuş isimler vardır. Beşiktaşlı Rıza Çalımbay'ın tam sürat giderken topu durdurup, yeniden gerilerek yaptığı muz ortalar dönemi için ileri bir modeli ifade etse de takipçisi olmadığı için bir gelenek haline gelememiştir.
Bir de Fenerbahçe'de sol bek oynamaya başladığı andan itibaren Ümit Özat'ın ayak dışıyla yaptığı muz ortalar vardır ki bunun da Almanya'da -Köln dolaylarında- ders olarak okutulduğu söylenir. (Ya da Ümit Özat'ın yalancısıyız !..)
Geometrik olarak ayak içiyle yapılan muz ortalarda çizgiye inilerek yapılan şekil, topun dışarıya çıkmasına tekabül edeceğinden, tam anlamıyla 0'a (Sıfır) inilmesi tavsiye edilmez.
Muz orta Maharet ister, hüner ister... Bu stille bademciğe top atabilenler zaten Türkiye'de top oynamaz