Orduspor-Fenerbahçe: 1-1 (Video-Maç Özeti)

İlk yarıyı Antalya deplasmanındaki 1 puanla kapayan Fenerbahçe, ikinci yarıya da galibiyetle başlayamadı ve Orduspor deplasmanından 1 puanla çıktı: 1-1

İkinci yarının ilk maçında Orduspor'a konuk olan Fenerbahçe'de Alex'in yokluğu herkesi kara kara düşündürüyordu. Takımın en önemli silahının, üstelik de zorlu bir deplasmandaki yokluğu Fenerbahçe'yi ne kadar etkileyecekti? Ve bir diğer soru da bu sezon oynadığı 4 hafta için maçında 3 beraberlik (Beşiktaş, Manisaspor, Antalyaspor) ve 1 yenilgi (Galatasaray) yaşayan sarı lacivertliler şeytanın bacağını kırabilecek miydi?

Rakip Orduspor'da da önemli eksikler vardı ancak Karadeniz ekibinin güçlü bir motivasyonu vardı. Dünyaca ünlü teknik adam Hector Cuper'in saha kenarındaki varlığı, Ordusporlu futbolcuların maça tüm gücünü yansıtması için yeterli bir sebepti. Hedef ise 7 haftalık puan orucuna son vermekti.

Tam 26 yıl aradan sonra Fenerbahçe'yi ağırlayan Orduspor maça iyi başlayan taraf oldu. Karşılıklı gol arayışlarının arasında dakikalar 18'e geldiğinde Stancu hızlı gelişen atakta Fenerbahçe ceza sahasına yaklaştı. Rumen oyuncu bu esnada 30 metreden sert bir şut çıkardı, kaleci Volkan köşeye giden topu auta çıkacak diye bırakınca Orduspor 1-0 öne geçti.

Maçta topla oynama oranı Fenerbahçe'nin üstünlüğünü gösteriyordu ancak ilk 45 dakika ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İlk yarıdaki futboldan memnun olmayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ikinci yarıya Stoch'un yerine Caner'i, Özer'in yerine de Dia'yı sahaya sürerek başladı.

Lider Galatasaray ile arasındaki puan farkının açılmaması için Orduspor'u yenmek zorunda olan sarı lacivertli futbolcular, ikinci yarıya erken gelen golle başladı. 50. dakikada Emre ceza sahası önünden kaleye yerden sert vurdu ve top ağlarla buluştu: 1-1

Sonrasında her iki takımın da gol arayışları vardı. Ancak her iki taraf da birbirlerinin kalelerinde çok fazla etkili olmadı. Ve mücadele 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın 4 puan gerisinde kalırken; Cuper yönetimindeki ilk maçına çıkan Orduspor ise 7 haftalık puan orucunu bitirip 18 puana çıktı.

ORDUSPOR: 1 - FENERBAHÇE: 1

STAT: 19 Eylül
HAKEM: Tolga Özkalfa

ORDUSPOR: Fornezzi, Abdurrahman, Garcia, Yalçın, Selçuk, Murat (Dk. 75 Hakan Özmert), Gosso, Culio, Ali, Riberio, Stancu
TEKNİK DİREKTÖR: Hector Cuper

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Yobo, Serdar, Ziegler, Mehmet Topuz, Emre, Cristian (Dk. 81 Bienvenu), Stoch (Dk. 46 Caner), Özer (Dk. 46 Dia), Semih
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Dk. 18 Stancu, Dk. 50 Emre Belözoğlu
SARI KARTLAR: Dk. 66 Emre ve Culio, Dk. 88 Yalçın

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm