Galatasaray-İBB: 4-1 (Video-Maç Özeti)

Galatasaray Emre Çolak'ın 2 golle coştuğu maçta İBB'yi de 4-1 yenerek galibiyet serisini 7 maça çıkardı ve liderliğini devam ettirdi.

İlk yarının son 6 maçını kazanarak liderliğe yerleşen Galatasaray, son dönemde yenmekte zorlandığı İBB karşısında alacağı 3 puanla serisini devam ettirip zirvedeki yerini korumak amacındaydı. Ligin ilk maçında rakibini 2-0 yenerek sezona büyük şokla başlamasında neden olan İBB ise son haftalardaki düşüşünü durdurmak için TT Arena'daydı.

Sarı kart cezalısı Melo'dan yoksun olarak 2. yarının ilk maçına çıkan sarı kırmızılılar, golü erken buldu. 7. dakikada Emre, ceza sahası dışından mükemmel vurdu ve bu sezonki ilk golüyle takımını 1-0 öne geçirdi.

Ancak ev sahibi G.Saray'ın üstünlüğü sadece 7 dakika sürdü. 10. dakikadan sonra baskı kuran İBB, Webo'nun pasını güzel bir vuruşla asiste çeviren Visca'yle beraberliği yakaladı.

İlk yarıda bir türlü organize olamayan G.Saray karşısında Webo'nun hızlı çıkışlarıyla etkili olmaya çalışan İBB, en net fırsatını kullanamadı. Doka ile Engin arasındaki ikili mücadele sonrası başlayan gerilim, 40. dakikada Webo'nun Semih'e yaptığı faul sonrası doruk noktasına çıktı. Kamerunlu da bu hareketi nedeniyle kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İlk yarı da 1-1 sona erdi.

İkinci yarıya önde baskı kurarak pozisyonlar yakalayan G.Saray, 51. dakikada golü buldu. İlk golün kahramanı Emre, Selçuk'la paslaşarak kullandığı korner sonrası çok güzel vurdu ve takımını ikinci kez öne geçirdi. Bu dakikadan sonra daha rahat bir oyun ortaya koyan G.Saray, özellikle 65-70 dakikalar arası çok net 3 fırsatı kullanamadı. Bunların ikisinde Zayatte, Baros'un vuruşlarını çizgiden çıkarıp maçın noktalanmasını engelledi.

Ancak 72. dakikada defansın arkasına sarkan Baros, bu kez affetmedi ve skoru 3-1'e getirdi. İBB maçlarını çok seven Çek golcünün Belediye ağlarına gönderdiği 7. gol oldu.

Kalan 18 dakikada oyunun kontrolünü bırakmayan Galatasaray, son dakikada Selçuk ile bir gol daha bularak maçı 4-1 kazandı. Sarı krımızılılar, üstüste 7. galibiyetini alarak puanını 40'a çıkarıp liderliğini devam ettirdi. İBB ise 24 puanda kaldı. Arif Erdem de eski teknik direktörü Fatih Terim'e karşı ilk maçını kaybetmiş oldu.

GALATASARAY: 4 - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 1

STAT: Türk Telekom Arena
HAKEM: Halis Özkahya

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Kazım (Dk. 80 Sercan), Selçuk, Engin, Emre, Baros (Dk. 86 Ceyhun), Elmander (Dk. 70 Riera)
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

İBB: Hasagic, Rızvan (Dk. 57 Tevfik), Metin, Zayatte, Eren, Visca (Dk. 71 İbrahim), Cihan, Holmen (dk. 81 Efe), Mahmut, Doka, Webo
TEKNİK DİREKTÖR: Arif Erdem

GOLLER: Dk. 7 Emre Çolak, Dk. 14 Visca, Dk. 51 Emre Çolak, Dk. 72 Milan Baros, Dk. 90 Selçuk İnan
SARI KARTLAR: Rızvan, Doka, Muslera, Kazım
KIRMIZI KART: Dk. 40 Webo

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm