Real Madrid-Barcelona: 1-3 (Video-Maç Özeti)

Tüm dünyanın gözünü çevirdiği El Clasico'da yine Barcelona fırtınası esti! Sanitago Bernabeu'da henüz 20. saniyede geriye düşen Katalanlar, dev maçtan 3-1 galip ayrıldı. Barcelona böylece maç eksiğine rağmen kendisinden 3 puan önde olan rakibinin arayı daha da açmasına engel oldu.

La Liga'da bu sezonun ilk El Clasico'su, kendi tarihinin en erken gollerinden biriyle başladı.

Barcelona, dev maçta henüz santra yeni yapılmışken topu ağlarında gördü. 20. saniyede Mesut'un şutunda savunmadan seken topu ceza sahası içinde tamamlayan Benzema, daha ilk dakika dolmadan Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi.

La Liga'da 2009-2010 sezonun başından beri ilk golü attığı maçların tümünü kazanan Real Madrid, jet golden sonra yine akıllara bu istatistiği getirdi. Ama bazen istatistikler de yanılırdı.

Bu şok golle geriye düşen Barça, yine de oyun planından kopmadı. İlerleyen dakikalar iki takım adına da net fırsatlara sahne oldu. Ancak dakikalar 30'u gösterirken Messi'nin nefis ara pasıyla hareketlenen Alexix Sanchez, Cassilas'ı avladı ve skora dengeyi getirdi: 1-1.

BERNABEU BUZ KESTİ!
El Clasico'da ilk yarı 1-1 eşitlikle biterken, ikinci yarı Real Madrid adına hiç de iyi geçmedi. İkinci devrede oyununu daha sertleştiren Real, üst ste kartla görürken, Barça'nın aradığı gol de gecikmedi. 53. dakikada Xavi'nin vuruşunda Marcelo'ya çarpan top Casillas'ı yanılttı ve ağlara gitti.

Henüz 23. saniyede 1-0 geriye düşmesine rağmen bu golle deplasmanda maçı 2-1'e getiren Barça'nın durmaya da niyeti yoktu. 66. dakikada Messi'yle başlayan atakta sağdan Alves'in ortasına arka direkte Fabregas kafayı vurdu ve Casillas, 3. kez topu ağlarında gördü.

İlerleyen dakikalarda Kaka'nın oyuna girişiyle hareketlenen Real Madrid'in, yine de tüm çabaları sonuç vermedi. Barcelona'nın ise alışıldık topa hükmetme üzerine kurulu oyunu devam etti. Ve 90 dakika, Barça'nın 3-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

BARÇA MAÇ FAZLASI VE AVERAJLA LİDER!
Bu sonuçla 37 puanlı Real Madrid'le aynı puana yükselen Barcelona, averajla rakibini geçerek zirveye yerleşti. Ancak hatırlatalım, Real Madrid'in 1 maçı eksik. Yani Mourinho'nun talebeleri bu maçı kazanabilseydi, maç eksiğine rağmen rakibinin 6 puan önüne geçecekti.

50. GOLLERİNİ ATTILAR
Bu arada iki takım da ligdeki 50. gollerini attılar. 50'şer gol atan iki takımdan Barcelona 8, Real Madrid ise 13 gol yedi. Rakip filelere 50'şer gol bırakan iki takımın ardından en golcü takımlar ise 24'er golle Valencia ve Levante...

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm