Galatasaray-Fenerbahçe: 3-1 Galatasaray nihayet kazandı

Türk futbolunun iki ebedi çınarı Galatasaray ile Fenerbahçe kozlarını Türk Telekom Arena'da paylaştı. Ezeli rakibini sahasında ağırlayan Galatasaray'da hedef, 2008 yılında bu yana yenemediği ezeli rakibi Fenerbahçe'yi mağlup ederek hem taraftarı mutlu etmek hem de uzun süredir özlemini çektiği liderlik koltuğunu oturmaktı. Bu sene zorlu bir süreç geçmesine rağmen zirvenin sahibi olan Fenerbahçe ise, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda kurduğu büyük üstünlüğü Arena'da tekrarlama peşindeydi.

Her iki takımda da zorlu derbi öncesi önemli eksikler göze çarpıyordu. Bu sezon Türk Telekom Arena'da oynadığı 6 maçtan 4'ünü kazanan, 1'ini yitiren, 1'inde de berabere kalan, evindeki son 3 maçtan 2'sinde puan yitiren sarı-kırmızılı ekipte dev maç öncesi sakatlıkları süren Sabri Sarıoğlu ve Yekta Kurtuluş ile kırmızı kart cezalısı Engin Baytar forma giyemiyordu.

Bu sezon deplasmanlarda oynadığı 6 maçtan 3'ünü kazanan, 2'sinde berabere kalan, 1'ini yitiren, rakip sahada 3 maçtır kazanamayan sarı-lacivertli takım, son yıllarda derbilerdeki büyük üstünlüğünü Arena'daki maça da taşımak istiyordu.

Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Serkan Kırıntılı, Sezer Öztürk, Mehmet Topuz ve son idmanda ayak bileğinden sakatlanan Bekir İrtegün derbide yoktu.

Evindeki maça çift forvet ve Emre Çolak'la çıkan Galatasaray maça fırtına gibi bir giriş yaptı. Özellikle Bilica'nın hatalarıyla pozisyona giren sarı kırmızılılar, Baros ile çok net bir fırsatı harcadıktan sonra tamamen üstünlüğü ele aldı. Ancak karşılarına bu kez Volkan çıktı. Başarılı kaleci 5 dakikada yaptığı 4 kritik kurtarışla takımının oyunda kalmasını sağlayan isim oldu.

İlk 20 dakikadaki inanılmaz baskısından sonuç çıkaramayan Galatasaray golü sürpriz bir isimle buldu. 33. dakikada Elmander'in pasında topla buluşan Fildişili oyuncu, şık bir çalımla Yobo'yu ekarte ettikten sonra takımını 1-0 öne geçiren gole imza attı.

G.Saray, bu golle de hızını kesmedi. 41. dakikada Bilica'nın yeni bir hatasında topu kapan Elmander, çaprazda olmasına rağmen güzel bir vuruşla takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı. Devre de bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya Fenerbahçe, 2 oyuncu değiştirerek başlayan Fenerbahçe, oyundaki dengeyi sağlamayı başardı. 46. dakikada oyuna giren Stoch ile 1 topu direkten dönen Fenerbahçe karşısında G.Saray 3. golü duran toptan buldu. Emre'nin kullandığı kornerde iyi yükselen Melo, farkı 3'e çıkaran gole imza attı.

Kalan bölümde üstünlüğü korumayı başaran G.Saray, son dakikada Alex'e egel olamasa da maçı 3-1 kazanıp 2008'den bu yana ilk kez Fenerbahçe'yi yendi. Sarı kırmızılılar, bu derbi galibiyetiyle 59 hafta sonra liderlik koltuğuna da oturmayı başardı.

GALATASARAY: 3 - FENERBAHÇE: 1

STAT: Türk Telekom Arena (Aslen Aslantepe)
HAKEM: Fırat Aydınus

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Kazım, Emre, Melo, Selçuk, Baros (Dk.70 Riera), Elmander
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bilica, Yobo, Ziegler, Emre (Dk. 46 Semih), Selçuk, Alex, Cristian, Caner (Dk. 73 Özer), Bienvenu (Dk. 45 Stoch)
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

GOLLER: Dk. 33 Emmanuel Eboue, Dk. 41 Johan Elmander, Dk. 66 Felipe Melo, Dk. 90 Alex de Souza
SARI KARTLAR: Dk. 3 Eboue; Dk. 56 Caner, Dk. 64 Selçuk Şahin, Dk. 74 Semih.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm