Wolfsburg-Fulham: 0-1 (Video-Maç Özeti)

Fulham Almanya'da da "Kurt" avladı.. UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında sahasında 2-1 mağlup ettiği Wolfsburg'u, Almanya'daki rövanşta henüz 1. dakika dolmadan attığı golle dize getirmeyi başaran Fulham adını yarı finale yazdırdı: 0-1

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Fulham'a 2-1 mağlup olan Wolfsburg, rakibini rövanş mücadelesinde Volkswagen Arena'da konuk etti.

WOLFSBURG: 0 - FULHAM: 1

Stat: Volkswagen Arena

Hakem: Viktor Kassai (Macaristan)

Wolfsburg: Benaglio, Pekarik (35' Dejagah), Simunek (76' Rever), Barzagli, Schafer, Riether, Josue, Gentner (62' Martins), Misimovic, Grafite, Dzeko

Fulham: Schwarzer, Baird, Hughes, Hangeland, Konchesky, Murphy, Etuhu, Duff, Gera (82' Nevland), Davies (86' Riise), Zamora

Gol: Dk. 1 Zamora (Fulham)
Sarı kartlar: Dk. 34 Dzeko, Dk. 63 Dejagah, Dk. 84 Josue (Wolfsburg), Dk. 48 Baird, Dk. 63 Konchesky (Fulham)

Maça süper başlayan Fulham henüz 20. saniyede golü buldu.. Gera'nın şık ara pasıyla topla buluşan Zamora, iyi döndü ve kaleci Benaglio'yu avlayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonraki 10 dakikalık bölümde oyunun kontrolünü elinde tutan Fulham 11'de kalesinde golü görüyordu. Murphy'nin hatalı pası sonrasında Gentner'in vuruşunda gole izin vermeyen Schwarzer, önemli bir kurtarışa imza attı.

Wolfsburg, 12. dakikada beraberlik golünü buldu ancak topu ağlara gönderen Grafite için ofsayt bayrağı havaya kalktı.

Beraberlik golünü uzanamayan "Kurtlar"da, teknik direktör Lorenz-Günther Köstner, 35. dakikada taktiksel bir değişikliğe gitti ve Pekarik'in yerine Dejagah'ı oyuna aldı. İlk yarıda skor değişmeyince Fulham soyunma odasına avantajlı gitti.

1 saatlik dilimde fazla etkili olamayan Alman ekibi, 61. dakikada maçtaki en tehlikeli atağını gerçekleştirdi ancak Dzeko ile pozisyondan sonuç alamadı.

Wolfsburg Teknik Direktörü Lorenz-Günther Köstner, 62. dakikada Nijeryalı golcü Martins'i de sahaya sürdü ve forvet hattını 3'leyerek tüm riskleri göz önüne aldı.

75. dakikada Dzeko'nun vuruşunu kurtaran Schwarzer gole izin vermezken, 77'de Zamora-Davies işbirliğinde sahneye çıkan Benaglio farkın açılmasını önleyen isim oldu.

83. dakikada Konchesky'nin ortasında savunmaya çarpan top Murhpy'nin önünde kaldı; kaleye giden topu Barzagli çizgiden çıkardı.

85'te ise Wolfsburg gole yaklaştı.. Dzeko'nun solla çektiği şut direkten geri geldi ve Grafite'nin önünde kaldı.. Golcü oyuncunun vuruşunda ise bu kez Hangeland topu çizgiden çıkaran isim oldu.

Kalan dakikalardaki çabalar skoru değiştirmeye yetmedi ve Fulham rakibini 1-0 mağlup etti.

İlk maçta 2-1 yendiği rakibini deplasmanda da 1-0 mağlup eden Londra ekibi; toplamda 3-1'lik skora ulaştı ve adını yarı finale yazdırdı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm