Şike soruşturmasında 2. dalga: Celil Sağır gözaltında

Şike soruşturmasında ikinci dalga da start aldı.. Samsun'da yapılan operasyonda Çaykur Rizesporlu futbolcu Celil Sağır da gözaltına alındı..

Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen şike operasyonu kapsamında yeni dalgada yeni gözaltılar başladı.

Soruşturma kapsamında Samsun'da, bir dönem Samsunspor, Fenerbahçe gibi takımlarda da oynayan milli futbolcu Celil Sağır ile Uğur Demirhan isimli bir kişi polis tarafından gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Halen Çaykur Rizespor forması giyen Celil Sağır ile Demirhan'ın bu akşam THY'nin tarifeli uçağı ile İstanbul'a götürüleceği belirtildi.

9 GÖZALTI
Alınan bilgiye göre, 5 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında bir eski hakem ile futbolcuların da bulunduğu 9 kişi hakkında gözaltı işlemi yapıldı.

Bu kişilerden 4'ünün, gözaltına alındığı şehirden İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildiği, diğer 5'inin de getirileceği öğrenildi.

Öğlen saatlerinde ise soruşturma kapsamında gözaltına alınan futbolcu Özgür Y. emniyetteki işlemlerinin ardından Sarıyer Adliyesine sevk edildi.

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan diğer kişilerin sorgusunun sürdüğü kaydedildi.

HATAYSPOR ESKİ BAŞKANI DA GÖZALTINDA
Soruşturma kapsamında göazltına alınan isimler arasında, Hatayspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Şaşmaz'ın da olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, soruşturma kapsamında, Mehmet Şaşmaz Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Hatay Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından Mehmet Şaşmaz'ın İstanbul'a götürüldüğü belirtildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ÇAPKIN: "GÖZALTI SAYISI ARTABİLİR"
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında dokuz kişinin gözaltına alındığını, soruşturmanın seyrine göre gözaltı sayısının artabileceğini bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çapkın, "Şike soruşturmasının ikinci ayağını oluşturan bu operasyonda dokuz kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın seyrine göre gözaltılar artabilir" dedi.

Çapkın, "Tele Kulak ve Balyoz operasyonlarına yönelik yeni gözaltılar olacak mı?" şeklindeki soruya ise "Adli konularla ilgili fikir yürütmemiz doğru değil ancak ifadeler doğrultusunda gözaltılar yapılabilir" karşılığını verdi.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm