Portsmouth'a Avrupa Ligi izni çıkmadı

'Pompey''lere Avrupa yok.. İngiltere Futbol Federasyonu ve Premier Lig yönetimi, Portsmouth'un gelecek yıl UEFA Avrupa Ligi'nde mücadelesine izin vermedi.

Uzun süredir yaşadığı mali krizden kurtulmanın yollarını arayan Portsmouth, kayyuma devredildiği için gereken evrakları zamanında teslim edemediğinden dolayı UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak için yapacağı lisans başvurusunun değerlendirilmeyeceği yanıtını aldı.

İngiltere Federasyon Kupası'nda finale kadar yükselen ''Pompey''ler, 15 Mayıs'ta finalde karşılaşacakları Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılacak olmasından dolayı UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeye hak kazanmıştı. Alınan bu kararın ardından sezonu 7. sırada bitiren takım gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Federasyon ve lig yönetimi kulübe gönderdiği yazıda, ''Federasyon ve Premier Lig, 2010-2011 sezonu UEFA Kulüp Lisansı için geç başvuruları değerlendirmeyeceğini Portsmouth yöneticilerine bildirir'' ifadelerine yer verdi.

Portsmouth Yöneticisi Andrew Andronikou, kulübü sabırla destekleyenler için haksız bir hüküm verildiğini belirterek, ''Taraftarlar için yanlış bir karar, takımlarını gelecek yıl Avrupa'da destekleyemeyecekler. Geçen hafta bir başvuru hazırlamamızı istiyorlardı, ancak bugün bize başvurumuzu değerlendirmeyeceklerini söylüyorlar'' dedi.

Kulübün UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Andronikou, UEFA'ya gideceklerini ve yenilgiyi kabul etmeden önce her yolu deneyeceklerini kaydetti.

Ligde son sırada yer alan ve küme düşmesi kesinleşen Portsmouth, 4 kez el değiştirmesine rağmen yaşadığı ekonomik krizin içinden çıkamayınca kayyuma devredilen ilk Premier Lig takımı oldu.

2008 yılında Federasyon Kupası'nı (FA Cup) müzesine götüren ancak bu sezon borçlarını ödeyemeyen, 112 yıllık geçmişe sahip İngiliz temsilcisinin, kayyuma devredilmesinin ardından ceza olarak da 9 puanı silinmişti.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm