Milli Takım'da kaptanlık krizi

Milli Takım'da ilk kriz çıktı! Oğuz Çetin'in "Kaptanımız Emre'dir" açıklaması maç öncesi küçük bir krize neden oldu.. A Milli Takım’da bugün Honduras ile yapılacak hazırlık maçı öncesi kaptanlık krizi yaşanıyor. Fatih Terim döneminde kamuoyuna yansıyan olumsuz görüntüler nedeniyle kaptanlıktan alınan Emre Belözoğlu, Oğuz Çetin tarafından yeniden kaptanlığa getirildi. Dünya Kupası Grup Eleme Maçları’nda kaptan olarak sahaya çıkan Tuncay Şanlı artık ikinci kaptanlık görevini yapacak.

Ağustos ayından itibaren milli takımın başına geçecek olan Guus Hiddink’in başyardımcısı Oğuz Çetin’in, bir süre önce yaptığı açıklamada “Milli takımımızın kaptanı Emre Belözoğlu’dur” demişti. Çetin’in bu açıklamasının ardından da Belözoğlu’na önceki gün görevi bildirilmişti.

FATİH TERİM DEĞİŞTİRDİ
HATIRLANACAĞI gibi, eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim pazubandı Emre Belözoğlu’ndan alarak İngiltere’de futbol yaşantısını başarıyla sürdüren Tuncay Şanlı’ya vermişti. Terim bu değişikliği FIFA’nın Türkiye’ye verdiği 2008 Fair-Play ödül töreni öncesinde gerçekleştirmişti.

FIFA’nın törene milli takım kaptanını davet etmesi üzerine yetkililer Fatih Terim’i arayarak “Hocam kaptanımız Emre Belözoğlu. Törene o mu gidecek?” diye sormuşlar Terim de: “Bundan sonra kaptanımız Tuncay Şanlı. Törene o gitsin” demişti. O dönem Emre’nin önce Denizli’de bir taraftar ile yumruk yumruğa kavga etmesi, sonra da Konya’da Mevlana Türbesi çıkışında bir gazeteciye “Seni sabaha kadar döverim” demesi gündeme gelmiş ve bu olaylar Emre’nin kaptanlığı kaybetmesine yol açmıştı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm