Aston Villa-Manchester United: 1-2 (Video-Maç Özeti)

Lig Kupası ManU'nun.. Wembley'de Aston Villa'yı deviren Manchester United tarihinin 4. Lig Kupası şampiyonluğunu elde etti. "Kırmızı Şeytanlar"a galibiyeti Owen ve Rooney'nin golleri getirdi.

Aston Villa [1 - 2] Man Utd

05' [1 - 0] Milner (Penaltı)
13' [1 - 1] Owen
74' [1 - 2] Rooney

Wembley'de Aston Villa'yı deviren Manchester United; Lig Kupası'nı (Carling Cup )tarihinde 4. kez müzesine götürdü.

Aston Villa: Friedel, Cuellar (Carew 80'), Collins, Dunne, Warnock, Ashley Young, Milner, Petrov, Downing, Heskey, Agbonlahor

Man Utd: Kuszczak, Rafael (Neville 66'), Vidic, Evans, Evra, Valencia, Fletcher, Carrick, Park (Gibson 85'), Owen (Rooney 42'), Berbatov

Wembley'deki muhteşem finalde Phil Dowd düdük çaldı, Shaun Procter-Green ve David Richardson yardımcılıklarını yaptı.

Aston Villa'da sakatlıkları devam eden Harewood ve Reo-Coker bu zorlu mücadelede forma giyemedi.

Manchester United'daysa cezalı Nani ile sakat Anderson, Hargreaves, Ferdinand, Giggs ve O'Shea kendilerine kadroda yer bulamayan isimlerdi.

Maça çok hızlı başlayan Aston Villa 5. dakikada ceza alanı içinde Agbonlahor'u düşüren Vidic'in sebep olduğu penaltıyla beyaz noktaya geldi, atışı kullanan Milner takımına skor avantajını getirdi.

Ceza alanı sol köşesinden güzel bir vuruşla Aston Villa ağlarını havalandıran Owen 13. dakikada skora denge getirdi, ilk yarının skorunu tayin eden isim oldu.

42. dakikada Owen'in yerine oyuna dahil olan Rooney son maçlardaki başarılı performansına bir yenisini ekledi, 74'te "Kırmızı Şeytanlar"a skor avantajını getirdi.

Manchester United bu skorla Lig Kupası'nı 4. kez müzesine götürdü. "Kırmızı Şeytanlar" Lig Kupası'nda daha önce 1991/92, 2005/06 ve 2008/09 Sezonları'nda mutlu sona ulaşmıştı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm