Fenerbahçe-Chelsea: 2-1 (Videolu) Fener Chelsea'yi gömdü

Kadıköy'den Chelsea de çıkamadı. Fenerbahçe Chelsea'yi Kadıköy'de yıktı. Avrupa Futbolu'nun en güçlü ekiplerinden Chelsea'ye Kadıköy kabus oldu. Avrupa'da bu sezon muhteşem bir performans sergileyen Fenerbahçe Chelsea'yi de yendi, gözler artık Ada'daki maça çevrildi.

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe çeyrek final ilk maçında Chelsea'yi Kadıköy'de 2-1 yenmeyi başardı. Kendi kalesine gol atan Deivid 82.dakikada attığı muhteşem golle kendini affettirirken diğer golü oyuna sonradan giren Colin Kazım kaydetti.

İlk yarıda tam bir Chelsea hakimiyeti yaşandı. Etkili futbolcularıyla orta sahada büyük baskı kuran Chelsea Fenerbahçe'ye adeta pas yaptırmadı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında topa daha çok sahip olan Fenerbahçe 13.dakikada Deivid'in kendi kalesine attığı golden sonra demoralize olarak orta sahanın hakimiyetini Chelsea'ye kaptırdı. Lampard, Ballack ve Essien ile orta sahayı kontrol altına alan Chelsea'de 18.dakikada Essien'in bir şutu da direkten döndü. Özellikle kanatlarda yapılan ortalarla etkili olmaya çalışan Chelsea Drogba ve Lampard ile önemli gol pozisyonlarından yararlanamadı. Çok iyi pres yapan ve F.Bahçe'nin hızlı atağa çıkmasına engel olan Chelsea Fenerbahçe'nin ilk yarıda gol fırsatı yakalamasını engelledi.

İkinci yarıya ise Fenerbahçe iyi başladı. 50.dakikadan sonra Chelsea kalesine özellikle yan toplarla gelen Fenerbahçe önemli fırsatları değerlendiremedi. Uğur Boral'dan beklediği verimi alamayan Zico onun yerine 54.dakikada Colin'i oyuna sokarken Chelsea bu bölümden sonra oyuna yine ağırlığını koydu. Ballack ve Drogba ile sürekli kaleyi yoklayan Chelsea'nin şutlarını Volkan çok iyi çıkardı.

Ve Fenerbahçe'nin bu başarısında en önemli paylardan birine sahip olan Zico Semih ve Colin'i oyuna alarak adeta takımın kaderini değiştirdi. Bu değişiklikliklerden sonra Fenerbahçe bir başka oynadı. Goller geldi, Fenerbahçe Chelsea'yi de yendi.

FENERBAHÇE: 2 - CHELSEA: 1

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Claus Bo Larsen, Anders Norrestrand, Henrik Sonderby

FENERBAHÇE: Volkan, Önder, Edu, Lugano, Vederson, Deivid, Maldonado, Aurelio, Uğur (dk.54 Kazım), Alex, Kezman (dk.72 Semih)
TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico

CHELSEA: Cudicini, Carvalho, Terry, Ashley Cole, Malouda, Ballack, Makelele, Essien, J.Cole (dk.86 Anelka), Lampard (dk.76 Obi Mikel), Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: Avram Grant

GOLLER: Deivid (dk.13-kk) Kazım (dk.65) Deivid (dk.82)

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm