Chelsea-Fenerbahçe: 2-0 (Video)

Alkışlar Fenerbahçe'ye! Chelsea'yi İngiltere'de sahasına hapseden Fenerbahçe erken gelen golün kurbanı oldu. Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe Kadıköy'de 2-1 yendiği ilk maçın rövanşında Stamford Bridge'de rakibi Chelsea'ye 2-0 yenilerek kupaya veda etti.

Futbolun merkezi İngiltere'de harika bir mücadele ortaya koyan Fenerbahçe futboluyla, hırsıyla büyük alkış aldı. Her ne kadar Avrupa macerasına nokta koysa da sarı lacivertliler Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale çıkarak önemli bir başarıya imza attı.

Karşılaşmaya Chelsea iyi başladı. Maçın hemen başında sağ kanattan yapılan bir orta sonucu kafayla topu ağlara gönderen Ballack'ın golüyle Chelsea ilk dakikalarda golü bulmanın sevincini yaşadı. Bu golden sonra Chelsea atakları sürdü. 8.dakikada Chelsea'nin bir topu direkten döndü. Fakat 10.dakikadan sonra Fenerbahçe Chelsea'nin bu baskısını kırdı ve oyunda dengeyi sağladı. İlk yarıda Fenerbahçe serbest vuruşlardan etkili olmaya çalışırken ilk maçta forma giymeyen Kalou sol kanatta Gökhan Gönül'e zor anlar yaşattı. Chelsea'nin ilk yarıdaki tüm atakları sol kanattan geldi. Maça iyi başlayan Chelsea ilk yarıda 8.dakikadan sonra önemli bir atak şansı yakalayamazken Fenerbahçe defansında Lugano ve Edu adeta rakibe etten duvar ördü.

İkinci yarıya da iyi başlayan takım Chelsea oldu. Fenerbahçe kalesine yüklenen Chelsea'ye arşı çok iyi direnen Fenerbahçeli futbolcular rakipbine gol pozisyonu yakalama fırsatı tanımadı. 60.dakikada Maldonado'nun yerine Kezman'ın oyuna girmesiyle oyunun hakimiyeti Fenerbahçe'ye geçti. Son dakikalarda risk alarak oynayan Fenerbahçe ani bir atakta golü kalesinde gördü. Fenerbahçe son dakikalarda yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince gol kaydedemedi ve 2-0'lık skorla kupadan elendi.

CHELSEA: 2 - FENERBAHÇE: 0

STAT: Stamford Bridge
HAKEM: Herbert Fandel

CHELSEA: Cudicini (dk.25 Hilario), Carvalho, Terry, A.Cole, Makelele, Essien, Joe Cole (dk.85 Malouda), Lampard, Ballack, Drogba, Kalou (dk.58 Belletti)

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Edu, Lugano, Vederson (dk.89 Ali Bilgin), Deivid, Aurelio, Maldonado(dk.60 Kezman), Kazım Kazım, Alex, Semih (dk.75 Uğur)

GOLLER: Ballack (dk.4) Lampard (dk.88)
SARI KARTLAR: Essien, Carvalho (Chelsea)



Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm