Jose Mourinho: El Clasico'da hedef tur atlamak

İspanya Kral Kupası çeyrek final ilk maçında yarın Barcelona’ya karşı oynayacak Real Madrid’in teknik direktörü Jose Mourinho, "Büyük bir maç ama ben birşey kanıtlamak zorunda değilim" derken, geçtiğimiz pazar günü televizyonda Barcelona-Real Betis maçını değil Milan-İnter maçını izlediğini ifade etti.

Mourinho, bugün basına kapalı olarak yaptığı antremandan sonra düzenlediği basın toplantısında, Barcelona karşısında sahaya süreceği ilk 11’i söylemek istemedi. Mourinho, "Barcelona maçını kazanmayı kariyeriniz açısından önemli bir artı olarak görüyor musunuz?" şeklindeki bir soruya, "Bundan sonra daha kaç tane kupa kazanmam lazım? Benim için artık maç kazanmak sadece kişisel bir memnuniyettir. Çarşamba da aynısı olacak" cevabını verdi. Mourinho, Barcelona karşısında alınacak en iyi sonuç ne olur? sorusunu ise "turu atlamak" diye yanıtladı.

Mourinho, son iki yıldır Barcelona kulübü ile yaşanan polemiklerin hatırlatılması üzerine de, kendisi açısından değişen birşeyin olmadığını, Barcelona ve Guardiola ile her zamanki ilişkiler içinde olduğunu söyledi.

Portekizli teknik adam, diğer bir soru üzerine de geçtiğimiz pazar günü televizyonda Barcelona-Real Betis maçını değil Milan-İnter maçını izlediğini ifade etti.

"Ronaldo, insanüstü gibi çalıştı"

Bu arada İspanyol basını tarafından son haftalarda gol atamamasından dolayı eleştirilen ve Real Madrid taraftarlarınca da ıslıklanan Cristiano Ronaldo’ya yine destek veren bir açıklama yapan Mourinho, "Mallorca maçının ikinci yarısındaki Ronaldo, benim için en iyi oyuncuydu. İnsanüstü çalıştı. Bu şekilde çalışıyorsa elbette takımda en önemli futbolcu olur, böyle bir futbolcuya kim dokunur" yorumunda bulundu.

Öte yandan Mourinholu Real Madrid’in, kendi sahasında oynadığı maçlarda son 43 yılın en iyi sonuçları alması dikkati çeken bir istatistik oldu. Real Madrid’in formda futbolcularından Mesut Özil ise son 3 maçta 5 gol asisti yaparak ön plana çıktı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm