Futbolda teknik direktör değişikliğinin faydaları!

Yapılan bir araştırmaya göre Premier Lig'de sezon ortasında teknik direktör değiştiren takımlar, sezon sonunda ortalama 4.7 puanlık bir kazanç sahibi oluyorlar.

Yapılan bir araştırmasına göre, Premier Lig'de sezon ortasında teknik direktör değiştiren takımlar, sezon sonunda ortalama olarak 4.7 puan daha fazla toplamış oluyorlar.

Ünlü teknik direktörlük oyunu Football Manager'in yaratıcısı olan Sports Interactive'in araştırması, sezon ortasında göreve getirilen teknik direktörün varlığının takıma olumlu yönde yansıdığını ispatlıyor.

Konuyla ilgili konuşan Miles Jacobson, teknik direktör değişikliğinin negatif yanlarına da vurgu yaparken, "4.7 puanlık bu ekstra sezon sonu birçok yönetime cazip gelecektir ancak teknik direktör kıyımı, olması gerekenden çok daha fazla. Bence menajerler içinde bir transfer sezonu olmalı ya da İtalya'daki gibi bir teknik adam bir sezon içinde yalnızca tek kulüpte çalışabilmeli." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz sezon Newcastle United Chris Hughton'ın yerine Alan Pardew'i, Liverpool ise Roy Hodgson'ın yerine Kenny Dalglish'i getirerek çıkışa geçmişti.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm