Beşiktaş-Stoke City: 3-1 (Video-Maç Özeti)

Beşiktaş Avrupa Ligi'nde bir üst turda. İnönü Stadı'nda muhteşem taraftarının desteğini alan Kartal, Stoke City'i İnönü'nün çimlerine gömdü ve bir üst tura lider olarak yükseldi.

İngiliz ekibi karşısında şanssız bir şekilde geriye düşen Kartal, Fernandes'in penaltısı ile skoru eşitledi, son yarım saati 10 kişi oynayan rakini Mustafa Pektemek ile pençeledi, Edu ise attığı enfes füze ile fişi çekti: 3-1

Siyah beyazlılarda zorlu maç öncesi sakatlıkları bulunan Portekizli yıldızlar Simao ve Quaresma kadroda yer almadı. Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, ilk 11'de son haftalarda sahaya sürdüğü kadrodan tek bir değişiklik yaptı, Mustafa Pektemek'in yerine Holosko'yu sahaya sürdü. Zorlu bir yolculuğun ardından İstanbul'a gelen Stoke'un kadrosunda 15 oyuncu yer aldı.

Beşiktaş Stoke City maçının golleri ve geniş özetiBeşiktaş ile Stoke City arasındaki UEFA Avrupa Ligi E Grubu son maçı öncesi siyah-beyazlı taraftarlar yaptıkları tribün şovla takımlarına destek verdi. Takımların seremoni için sahaya çıkması ile birlikte tribünlerden atılan konfetiler ile Fiyapı İnönü Stadı adeta karnaval yerine döndü. Bu destekle maça giren Beşiktaş, sağlı sollu ataklar, uzaktan atılan şutlar ve duran toplarla Stoke City'i ilk 15 dakikada kalesine hapsetti. Ancak rakibin belkide dünyadaki en uzun boylu savunma hattına sahip olması ve kalecileri Begovic'in hatasız oyunu bir türlü beklediğimiz golü getirmedi. Rakip ise bu süre içinde bir defa geldi ama o pozisyonda yılların eldiveni Rüştü gole izin vermedi.

29. dakikada Beşiktaş kalesine atılan ikinci şutta top ağlarla buluştu. Fuller'ın vuruşunda Egemen'e çarpan top Rüştü'yü yanılttı ve ağlarımızla buluştu. Golden bir kaç dakika sonra kalemizde son derece enterasan bir pozisyon yaşandı. Rüştü'nün uzaklaştıramadığı top Fuller'a çarptı, adeta havada süzüldü ve kalemize yöneldi. Yerden seken top üst direğe çarptı, Fuller'ın pozisyonunu Egemen bozdu, golü engelledi. Beşiktaş'ın ilk yarıda kalan baskısı sonuç getirmedi ve Stoke ise ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda güzel haberler peşpeşe gelmeye başladı. 2-0 önde olan Dinamo Kiev önce 10 kişi kaldı sonra topu ağlarında gördü. Beşiktaş'ın ikinci yarıda hızı biraz kesilse de 57. dakikada Fernandes'in ara pasında Almeida kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ve Upson'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterirke Upson'ı da kırmızı kartla oyundan attı. Topun başına geçen Fernandes meşin yuvarlağı ağlara yolladı.

Sayısal olarak yakaladığı üstünlüğü skora da yansıtmak isteyen Kartal, akın akın Stoke kalesine gitti. 74. dakikada bu sezon Fernandes'in kornerine iyi yükselen Mustafa Pektemek attığı golle İnönü'yü karnaval yerine çevirdi. 83. dakikada Edu'nun enfes füzesi skoru belirledi.

Bu galibiyetle Kartal 12 puanla grubu lider bitirdi. Stoke City ise 11 puanla ikinci sırada bir üst tura yükseldi.

BEŞİKTAŞ: 3 - STOKE CİTY: 1

STAT: Fiyapı İnönü
HAKEM: Marcin Borski

BEŞİKTAŞ: Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail, Veli Kavlak, Fernandes, Ernst, Necip(Dk. 77 Alves), Holosko(Dk. 46 Mustafa), Hugo Almeida(Dk. 74 Edu)
TEKNİK DİREKTÖR: Carlos Carvalhal

STOKE CITY: Begovic, Higginbotham, Upson, Wilkinson(Dk. 27 Penant), Diao, Delap, Arismendi, Palacios, Jones, Fuller, Jerome
TEKNİK DİREKTÖR: Tony Pulis

SARI KART: Dk. 27 Fuller, Dk. 40 Begovic, Dk. 90 Edu
GOLLER: Dk. 29 Fuller, Dk. 58 Fernandes, Dk. 75 Mustafa Pektemek, Dk. 83 Edu
KIRMIZI KART: Dk. 57 Upson



Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm