Türkiye-Çek Cumhuriyeti: 2-1 (Video-Maç Özeti)

Milli takımımızın yeni teknik direktörü Guus Hiddink, Türkiye maceresına galibiyetle başladı. ABD'de Çek Cumhuriyeti ile karşılaşan ay yıldızlılar, özellikle maçın ilk yarısında oynadığı futbolla ışık saçarken 1 gol 1 asistle oynayan Arda maçın yıldızıydı.

Hazırlık kampı için Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Türkiye ilk hazırlık maçında Çek Cumhuriyeti'ni 2-1 mağlup etti.

Millilere galibiyeti getiren golleri 31. dakikada Arda Turan ve 48. dakikada Nihat Kahveci kaydetti. Çekler'in tek sayısı ise 81. dakikada Cerny'den geldi.

TEK KALE OYNADIK
Rakibine göre ilk yarıda daha derli toplu görünen millilerimiz ilk 15 dakikadan sonra kontrolü ele aldı. Arda ve Volkan'la pozisyonlar yararlanamayan Türkiye, 30. dakikada golü buldu.

Atılan uzun pası güzel kontrol eden Arda, ceza sahasına girip rakibinden kurtuldu ve açışını düzelttikten sonra iyi bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Kalan dakikalarda Arda mutlak bir fırsatı değerlendiremedi ve ilk yarı 1-0 sona erdi.

NİHAT YİNE BOŞ GEÇMEDİ
Milli takımımız ikinci yarıya golle başladı 49. dakikada Arda Turan, rakibinden topu söktü aldı ve ortaya çıkardığı topta Nihat Kahveci tıpkı EURO 2008'de olduğu gibi Çek Cumhuriyeti ağlarını buldu. Golden sonra rakip kalede baskısını artıran millilerin bulduğu pozisyonlarda Cech, farkın açılmasına izin vermedi.

60. dakikadan sonra oyuncu değişiklikleriyle ritmini kaybeden Türkiye karşısında Çek Cumhuriyeti etkili olmaya başladı. Sionko ve Plasil'le pozisyonlar bulan Çekler, tehlikeli oldu. 81. dakikada Emre Güngör'ün Trabzonspor-Galatasaray maçıda yaptığı hatayı tekrarlaması Çekler'i ümitlendirdi. Kısa düşen geri pasında araya giren Cerny, Volkan'ın yanından topu ağlara gönderdi.

Kalan dakikalarda rakibinin baskısına iyi direnen ay yıldızlı ekibimiz sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı

MAÇIN ADAMI ARDA
Karşılaşma sırasında tribünler üzerine yansıtılan dev ekrandan ''maçın oyuncusu'' seçimi için üç aday olarak Volkan Demirel, Arda Turan ve Nihat Kahveci aday gösterildi. Taraftarların telefon mesajları sonucu Arda Turan yüzde 60 oy ile ''maçın oyuncusu'' seçildi.

Bu arada Teknik direktör Guus Hiddink, sözleşmesi yürürlüğe girmediği için maçı protokol tribününden Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl ile birlikte izledi. (A) Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin takımı saha kenarından yönetti ve oyunculara taktikler verdi.

TÜRKİYE: 2 - ÇEK CUMHURİYETİ: 1

STAT: Red Bull Arena
HAKEMLER: Mark Geiger, Chris Strickland - Anthony Vasoli(ABD)

TÜRKİYE: Volkan Demirel, Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Emre Aşık (Dk. 6 Gökhan Zan)(65. Emre Güngör), Çağlar Birinci, Volkan Şen(Dk. 46 Kazım), Emre Belözoğlu, Okan Buruk(Dk. 6 Selçuk)(Dk. 77 Selçuk İnan) , Arda Turan(Dk. 83 Mehmet Topal) Halil Altıntop(Dk. 46 Semih), Nihat Kahveci(Dk. 57 Turgay)

ÇEK CUMHURİYETİ: Cech, Hübschman, Kusnir, Rajnoch, Mazuch, Plasil, Holek, Pudil, Cerny, Fenin, Necid

GOLLER: Dk. 31 Arda, Dk. 48 Nihat, Dk. 81 Cerny
SARI KARTLAR: Dk. 25 Emre, Dk. 49 Servet(Türkiye) Dk. 38 Holek, Dk. 50 Kusnir(Çek Cum.)

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm