Benfica-Liverpool: 2-1 (Video-Maç Özeti)

Liverpool dayanamadı.. Babel'in kırmızı kart gördüğü Benfica deplasmanında 60 dakika boyunca 10 kişi mücadele etmek zorunda kalan Liverpool, rakibinin penaltı gollerine engel olamadı ve skor avantajını yakaladığı karşılaşmada mağlubiyetten kurtulamadı.

Portekiz'in en köklü takımlarından Benfica ve 2009/10 Sezonu'nda sergilediği performansla hayal kırıklığı yaratan Liverpool kozlarını Estadio da Luz'daki (Estadio do Sport Lisboa e Benfica) UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında paylaştılar.

Antrenmanda sakatlandığı için Portekiz'e getirilmeyen İtalyan orta saha oyuncusu Aquilani ile statü gereği UEFA Avrupa Ligi'nde forma giyemeyen Arjantinli yıldızı Maxi'den yoksun mücadele eden "Kırmızılar" sahaya Reina, Johnson, Agger, Carragher, Insua, Lucas, Mascherano, Kuyt, Gerrard, Babel ve Torres ilk 11'iyle çıktılar.

Ev sahibi ekipte teknik direktör Jorge Jesus zorlu karşılaşmaya Julio Cesar, Maxi Pereira, Luisao, David Luiz, Fabio Coentrao, Javi Garcia, Ramires, Carlos Martins, Di Maria, Aimar ve Cardozo ilk 11'iyle başlamayı tercih etti.

Karşılaşmada İsveç Futbol Federasyonu'ndan Jonas Eriksson düdük çaldı.

Maça hızlı başlayan Liverpool 9. dakikada skor avantajını yakaladı; Maxi Pereira'nın kendisine yaptığı faulün ardından sol çaprazdan serbest vuruşu kullanan Gerrard topu ceza alanı içine yerden gönderdi, Agger'in topuğuyla yaptığı şık vuruş savunmaya da çarparak ağlara gitti.

30. dakikada sahada ortalık karıştı; Luisao ve Babel arasındaki ikili mücadele itişmeye dönüştü, hakem iki oyuncunun arasına girmeye çalışırken rakibinin ağzına vuran Hollandalı oyuncu kırmızı kart görerek konuk ekibi sahada 10 kişi bıraktı. Pozisyonda Luisao da sarı kartla cezalandırıldı.

37. dakikada Torres'le farkı ikiye çıkaran Liverpool'un sevinci uzun sürmedi, yardımcısının ofsayt bayrağını dikkate alan Jonas Eriksson golü iptal etti.

Liverpoollu Insua'nın duraklama anlarında sarı kart görerek rövanş öncesi cezalı duruma düştüğü ilk yarı konuk ekibin skor avantajıyla sona erdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Benfica ilk bölümde kanat akınlarıyla rakip kalede tehlikeler yarattı, Cardozo pozisyonlarda başroldeki isimdi. Tribünlerden atılan yabancı maddeler asistan hakeme isabet edince Jonas Eriksson 52. dakikada anons istedi.

58. dakikada Cardozo'nun kullandığı serbest vuruşta top direkten döndü, pozisyonun devamında Insua'nın müdahalesiyle rakip ceza alanı içinde yerde kalan Aimar takımına penaltı kazandırdı. Topu beyaz noktaya diken Paraguaylı Cardozo sert bir vuruşla Reina'yı avlayarak bu sezon Avrupa kupalarındaki 8. golünü attı ve mücadelede skora denge getirdi.

76. dakikada Kuyt'un savunmanın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Torres plasesinde çerçeveyi bulamadı, 10 kişi mücadele eden ve rakip kaleye gitmekte hayli zorlanan "Kırmızılar" önemli bir fırsattan yararlanamamış oldu.

78. dakikada asistanının uyarısını dikkate alan Jonas Eriksson bir kez daha beyaz noktayı gösterdi, Carragher'in ceza alanı içinde topa elle müdahale ettiğine karar veren İsveçli hakem penaltıya hükmetti. Reina ve topu ayrı köşelere gönderen Cardozo karşılaşmada kendisinin ve takımının ikinci golünü attı.

Benfica penaltı golleriyle gelen bu galibiyetle Anfield Road'daki rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etmiş oldu.

MAÇ ÖZETİ BURADA

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm