Barcelona-Athletic Bilbao: 4-1 (Video-Maç Özeti)

Barça tam yol.. Arsenal deplasmanında 2 farkı koruyamayarak beraberliğe razı olan Barcelona lige farklı Athletic Bilbao galibiyetiyle döndü, maç fazlasıyla ezeli rakibi Real Madrid'ten liderliği devraldı.

Geçtiğimiz hafta için Emirates Stadı'nda Arsenal'le yapılan Şampiyonlar Ligi mücadelesinde 2 farkı koruyamayarak 2-2'lik beraberliğe razı olan Barcelona; La Liga'ya'ysa Athletic Bilbao galibiyetiyle döndü.

Katalan ekibinin Alves ve Iniesta gibi 2 önemli oyuncusundan yoksun mücadele etmek zorunda kaldığı 32. hafta maçında Mateu Lahoz düdük çaldı. Şampiyonlar Ligi'ndeki rövanş maçını da düşünen Pep Guardiola, orta sahadaki dinamosu Xavi'ye ilk 11'de görev vermedi.

Jeffren'in 27. dakikada kaydetiği golle skor avantajını yakalayan Barcelona, 40'ta farkı ikiye çıkaran ve ilk yarının skorunu tayin eden Bojan'la rahatladı.

59. dakikada ceza alanı içinde önünde bulduğu topu Bilbao ağlarının tavanına asan Bojan kendisinin maçtaki ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti.

62. dakikada Martinez ve Toure arasındaki itişmede Barcelonalı oyuncu rakibine kafa attı, hakem iki oyuncuya da sarı kart göstermekle yetindi.

Sakatlanan Jeffren'in yerine oyuna giren Pedro sağ kanattan getirdiği topu kale önünde Messi'yle buluşturdu, 68'de farkı 4'e çıkaran Arjantinli süper yıldız ligdeki gol sayısını da 26'ya çıkarmış oldu.

Rahatlayan ev sahibi ekip karşısında Susaeta 77. dakikada durumu 4-1 yaptı.

Barcelona bu galibiyetle puanını 77 yaptı ve maç fazlasıyla ezeli rakibi Real Madrid'ten liderliği devraldı. Pazar akşamı Racing Santander deplasmanına konuk olacak başkent ekibine "El Clasico" öncesi yeniden liderlik koltuğuna oturabilmesi için tek farklı galibiyet yetecek.









Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm