TFF Ali Turan'a Galatasaray yolunu açtı

Galatasaray'la anlaştığı için Kayserispor yönetimi tarafından kadro dışı bırakılan Ali Turan, serbest kaldı.. Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, 9 maç başı transfer ücretini alamadığını belirten Ali Turan'ı haklı bulup mukavelesini fesih etti..

Milliyet'in DHA'yı kaynak gösterip verdiği haber şu şekilde:
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Uyuşmazlık Çözüm Kurulu ( UÇK), 9 maç başı transfer ücretini alamadığını belirten Ali Turan'ı haklı bulup mukavelesini fesih etti. Bu kararın ardından 3 aydır tek başına antrenman yapan Ali Turan, 4 günlük tatile çıktı.

Galatasaray'a gitmek istediği için Kayserispor yönetimi tarafından ikinci yarı hazırlıklarına alınmayan ve Antalya kampına götürülmeyen Ali Turan, tek başına antrenmanlarını sürdürürken, sarı kırmızılı kulüp yapılan uyarıya ragmen eski kaptanının Ankaraspor hükmen galibiyeti dışındaki 9 maç başı birikmiş transfer alacaklarını ve maç başlarını 17 Mart Çarşamba gününe kadar TFF'ye yatırmadı. Bunun üzerine Ali Turan konuyu avukatı ve menajerleri vasıtasıyla Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na götürdü. Kayserispor'un eski kaptanın UÇK'ya yaptığı başvurusu haklı bulunarak, mukavelesi tek taraflı olarak fesih edildi. Bu kararın ardından kulüpteki eşyalarını toplayıp 4 günlük tatile çıkan Ali Turan yakınlarına "Kayserispor'dan sezon başından bu yana sadece 8 maçlık transfer ücretlerimi aldım. Kalan aşağı yukarı 200 milyarlık maç başı paralarım ödenmedi. Sözleşmemde yazılı bedeller ödenmediği için mukavelemin tek taraflı fesihi ve alacaklarımın tahsili için Futbol Federasyonu'na başvurduk. Federasyon da konuyu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na gönderdi. Kurul de beni haklı bulup serbest bıraktı" dedi.

Tecrübeli oyuncunun Kayserispor ve Erciyesspor kulübünde eskiden genel kaptanlık yapan babası Mehmet Turan, "Adalet yerini buldu. Oğlum Ali yarından itibaren yaşadıklarıyla ve son gelişmelerle ilğili bir açıklama yapacak" şeklinde konuştu.

ALİ TURAN YENİ SEZON İÇİN GALATASARAYLA SÖZLEŞME İMZALAYACAK
Önce İstanbul ardından da Ankara'ya giden Ali Turan tatilin ardından gelecek sezon için geçerli olacak bir mukavele imzalayacağı Galatasaray kulübünde sürdürecek.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm