Mosturoğlu: Fener'in Hıncal Uluç'u yok

Antalyaspor maçının ardından hakemleri eleştiren Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, dün de Hürriyet Gazetesi’ne özel açıklamalar yaptı. Kamuoyunun bilinçli bir şekilde yanlış yönlendirildiğini söyleyen Mosturoğlu, “Fenerbahçe camiasının bir Hıncal Uluç’unun olmamasından” yakındı.

Hıncal Uluç’un her fırsatta Galatasaray’a avantaj sağlamaya çalıştığını dile getiren sarı lacivertli yönetici, buna karşılık Fenerbahçeli basın mensuplarının kendilerine destek olmadığını söyledi.

Hıncal Uluç’un her yaptığıyla Galatasaray’a faydalı olmak ve avantaj sağlamak için çalıştığını söyleyen Mosturoğlu, “Bize karşı yapılan çifte standartlarda ise medyadan yeterli derecede ses çıkmıyor. Yanlışlar, yapanın yanına kar kalıyor. Bizim bir Hıncal Uluç’umuz yok” dedi.

MEDYA FENERLİ DEĞİL
Fenerbahçeli denilen medyanın aslında olmadığını ve kendilerinin konuşmadığı dönemde ne kulüp içindeki muhalefetin ne de medya mensuplarının haksızlıkları dile getirmediğini söyleyen Mosturoğlu şöyle devam etti: “Muhalafet sadece kötü günlerde konuşuyor. Fenerbahçe aleyhine bir durum söz konusu olduğunda ise konuşmuyorlar. Fenerbahçe’nin haklarını biz savunmak zorunda kalınca da konuştuğumuz için eleştiriliyoruz. Oysa sadece biz değil, canı yanan her kulüp konuşuyor.”

HINCAL ULUÇ NE DEDİ?
ŞEKİP Mosturoğlu’nun “Bizim bir Hıncal Uluç’umuz yok” serzenişini bizzat en yetkili adrese, yani Hıncal Uluç’a sorduk. Usta gazeteci, en çok kendi kulübünü eleştirdiğini belirterek, “Sayın Mosturoğlu, beni G.Saray’ın eski başkanları Mehmet Cansun, Özhan Canaydın ile Adnan Polat’a bir sorsun bakalım” dedi.

MHK’YE DE ÇATTI
Fenerbahçe lehine hata yapan hakemlerin çok kısa bir süre sonra görev aldığını ve cezalandırılmadıklarını da kaydeden Mosturoğlu, şunları söyledi: “Hakem kararlarında ligin başından beri çifte standart var. Aynı pozsiyonlara farklı kararlar veriliyor. Bu sadece MHK’nin hatası değil. Türk futbolunun sistemindeki çarpıklığın göstergesi. Bir de eskiden formsuz hakemler dinlendirilirdi. Bu formsuzluklarının sürmesi halinde ise, hakemlik hayatları dahi bitirilirdi. Artık bu uygulama geçerliliğini yitirdi ve formsuz hakemler görev yapmaya devam ediyor.”

MOSTUROĞLU’NA GÖRE ÇİFTE STANDARTLAR
Güiza son adamken düşürülünce kırmızı kart yok. Jo düşürülünce kırmızı kart veriliyor.

Deniz’in attığı gole ofsayt deniliyor, G.Birliği’nden Sandro’nun attığı gole ofsayt verilmiyor.

Tolga Özkalfa Kayserispor-F.Bahçe maçında Kayseri lehine haksız penaltı çalıyor. Aynı hakem Kayseri-G.Saray maçında ise Kayseri’nin penaltısını vermiyor.

Güiza 4 faul yapmış ve 4 sarı kart görmüş, Galatasaraylı Servet ise 24 faul yapıp hiç sarı kart görmemiş.

EN AĞIR ULUÇ ELEŞTİRİR: MEHMET CANSUN, GALATASARAY ESKİ BAŞKANI
HINCAL Uluç babasını bile dinlemez. Ne düşünüyorsa, doğru bildiğini yazar. Kendisi benim dostum olabilir. Ama benim başkanlık dönemimde de en ağır tenkitleri yine o yapıyordu. Jardel’i aldık. Jardel için “futbolcu değil, golcü” dedi. Ben de “Armut toplaması için değil, gol atsın diye aldık” dedim. Böyle tartışmalarımız da vardır yani. Kendisi yararlı bir adamdır. Ayrıca ben Şekip Mosturoğlu’na katılmıyorum. Fenerbahçe’yi yazanlar içinde de Uluç gibi gerçekleri yazan ve kulübü düşünen yazarlar var.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm