Mallorca-Barcelona: 0-1 (Video-Maç Özeti)

Barça tek attı.. La Liga'nın en zorlu deplasmanlarından ONO Estadi'de Mallorca'yı deviren Barcelona ligde çok önemli bir virajı dönmüş oldu. Teknik direktör Pep Guardiola'nın ilk 11'de tercih etmediği Messi ve Xavi'yi sahaya sürme kararı rakibini psikolojik olarak çökertti, Katalanlar kazanan taraf oldu.

La Liga'da sezonu ilk 4 içinde tamamlayarak Şampiyonlar Ligi bileti almak isteyen Mallorca ile ezeli rakibi Real Madrid'le kıyasıya bir zirve mücadelesi içinde olan Barcelona kozlarını 29. haftada paylaştılar.

Mallorca'nın mücadele öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktörü Gregorio Manzano "Messi'yi nasıl durduracaksınız?" sorusuna espirili bir şekilde yanıt verdi ve "Durduramayız ama kalemize yaklaştığında kendisini bir çifteyle vurarak yavaşlatabiliriz" dedi.

Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Arsenal maçını düşünen Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola bu zorlu deplasmanda Xavi ve Messi'ye ilk 11'de şans vermedi, Henry ve Pique'yi kadroya dahil etmedi.

Kaşılaşmada David Fernandez Borbalan düdük çaldı.

29. haftaya kadar bu sezon ONO Estadi'de oynadığı her maçta gol atan, 13 mücadelenin 12'sinde hanesine 3 puan yazdırmayı başaran ve sadece Sevilla'ya kaybeden Mallorca karşılaşmanın ilk 45 dakikalık bölümünde 2 kez Barcelona kalesinin direklerine takıldı.

Guardiola'nın korktuğu başına geldi; Iniesta 51. dakikada ayağına aldığı darbenin ardından oyuna devam edemedi ve Barcelona taraftarının beklediği değişiklik gerçekleşti, Messi oyuna dahil oldu.

Messi oyuna girdikten sonra Mallorca kalesine çöken Barcelona'da Guardiola ikinci hamlesini de 61. dakikada yaptı, Toure'nin yerine Xavi oyuna dahil oldu.

Barcelona aradığı golü 63. dakikada buldu; Xavi'nin kullandığı köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştıramadığı topu ağlara yollayan Ibrahimovic ligdeki 14. golünü kaydederek Katalan ekibine skor avantajını getirdi: 0-1

Galatasaraylı Giovani'nin kardeşi Jonathan karşılaşmanın 76. dakikasında Guardiola'nın son oyuncu değişikliği olarak Jeffren'in yerine oyuna dahil oldu.

Barcelona bu kritik galibiyetle ligde puanını 74 yaparken, Mallorca 47 puanda kaldı.

Haftanın Estadio La Rosaleda'da oynanan açılış maçındaysa Malaga ve Tenerife, Apono (Dk.66) ile Alfaro'nun (Dk.86 penaltı) karşılıklı golleriyle 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekipte penaltıya sebep olan Mtiliga 85'te kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm