Lyon-Bordeaux: 3-1 (Video-Maç Özeti)

Lyon rahatladı.. Lyon ve Bordeaux arasında Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde oynanan "Fransız Derbisi"nde gülen ev sahibi ekip oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'i safdışı bırakarak tüm dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başaran Lyon ve Ligue1'de koyduğu 7 yıllık ambargoyu kıran Bordeaux kozlarını çeyrek final ilk maçında paylaştılar.
Lyon: Lloris, Reveillere, Cris, Bodmer, Cissokho, Makoun, Toulalan, Delgado (86' Gonalons), Pjanic (66' Govou), Bastos (66' Kallstrom), Lisando
Teknik Direktör: Claude Puel

Bordeaux: Carrasso, Chalme (82' Henrique), Sane, Ciani, Tremoulinas, Plasil, Fernando, Gouffran (84' Bellion), Gourcuff, Wendel (72' Jussie), Chamakh
Teknik Direktör: Laurent Blanc

Stade de Gerland'daki zorlu mücadelede Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Brych düdük çaldı, Thorsten Schiffner ve Mark Borsch da yardımcılıklarını yaptı.

Lyon maça hızlı başladı ve mücadelenin 9. dakikasında skor avantajını yakaladı. Kullanılan serbest vuruşta Ciani ve Bodmer'den seken topu tamamlayan Lisandro ev sahibi ekibi öne geçirdi.

Bordeaux'nun bu gole cevabı gecikmedi; Gourcuff'un ceza alanı içine ortasında Chamakh 14. dakikada skora denge getirdi.

32. dakikadaki seri paslaşmalarının ardından Bastos'la bir kez daha skor avantajını yakalayan Lyon 1 dakikalık duraklamanın ardından soyunma odasına 2-1'le gitti.

Bordeaux ceza alanı içinde Chalme'nin topa elle müdahalesinin ardından kazandığı penaltıyı Arjantinli yıldızı Lisandro'yla değerlendiren Lyon 77. dakikada farkı ikiye çıkararak rahatladı.

Bu karşılaşmanın rövanşı 7 Nisan'da Stade Chaban-Delmas'da oynanacak ve Şampiyonlar Ligi'nde yarı final bileti alan taraf belli olacak.

MAÇ ÖZETİ BURADA

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm