Fatih Akyel tutuklandı

Şike skandalında adı geçen ve gözaltına alınan isimlerden olan Tepecikspor'da forma giyen Fatih Akyel, çete üyeliği suçundan tutuklandı ve Metris Cezaevi'ne konuldu..

Futbolda şike iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak Sarıyer Adliyesine getirilen Tepecikspor'un oyuncusu Fatih Akyel tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi ve tutuklanmasına karar verildi.

Yasadışı bahis ve şike soruşturması kapsamında, Türkiye genelinde düzenlenen operasyonlar sırasında gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Yardımcı Antrenörü Arif Erdem ile aynı takımın futbolcuları Hasagic ile Taner Gülleri sorgularının tamamlanmasının ardından Sarıyer Adliyesi'nden ayrılmış ve serbest kalmıştı.

Bu isimler gibi sorgusu alınan Tepecikspor'da forma giyen eski milli futbolcu Fatih Akyel'in de serbest bırakılması bekleniyordu. Ancak Akyel ile bir şahıs daha bu isimlerin haricinde tutularak öğlen saatlerinde tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedilmenin şokunu yaşadı. Akyel'in akşam saatlerinde ise tutuklanmasına karar verildi.

TFF ikinci lig takımlarından Tepecikspor'un oyuncusu Fatih Akyel ile Ali Rıza Güntekin'in soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Fazıl Aslanalp tarafından ifadesinin alındığı, Savcı Aslanalp'in Akyel ve Güntekin'i tutuklanması istemiyle Sarıyer nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesine gönderdiği belirtildi. Akşam saatlerinde ise "Kar amaçlı çete üyeliği" suçundan tutuklandı.

AVUKATI NE DEDİ?
Futbolda şike iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan eski milli futbolcu Fatih Akyel'in avukatı Sezgin Güraslan, ''müvekkilinin suçsuz olduğunun en kısa zamanda anlaşılacağını'' söyledi.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan Güraslan, ''Adalete inancım tamdır. Müvekkilimin en kısa zamanda suçsuz olduğu anlaşılacaktır'' dedi.

Müvekkilinin, ''çeteye üye olmak'' ve ''dolandırıcılık'' suçlarından tutuklandığını ifade eden Güraslan, yarın sabah karara itiraz edeceklerini bildirdi.

Bir gazetecinin, Akyel'in durumunu sormasını üzerine Güraslan, çok üzgün olduğunu söyledi.

Avukat Güraslan, soruşturma devam ettiği için daha fazla açıklama yapamayacağını ifade etti.

Öte yandan, Akyel'le birlikte mahkemeye sevk edilen Ali Rıza Güntekin de tutuklandı. Akyel ve Güntekin, Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Avukatları ile birlikte Metris Cezaevi'ne ulaşan Fatih Akyel, buradaki işlemlerin ardından hapse girecek.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm