Arsenal-Porto: 5-0 (Video-Maç Özeti)

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Arsenal evinde, Porto'yu 5-0'la tam anlamıyla bir bozguna uğrattı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Portekiz'de oynanan ve 2-1 Porto'nun galibiyetiyle sona eren maçın Emirates'te oynanan rövanşına fırtına gibi başlayan ve ilk yarıyı da 2-0 önde kapatan İngiliz ekibini farka götüren goller 9, 26. ve 90. (penaltı) dakikalarda Bendtner, 63. dakikada Nasri ve 67. dakikada Eboue'den geldi.

Maçın gizli kahramanı ise Arshavin'di. Rus yıldız gol atamamasına karşın yaptığı iki asist ve Porto savunmasını çıldırtan çalımlarıyla geceye damga vurdu.

SAVUNMA BİRBİRİNE GİRDİ, BENDTNER AFFETMEDİ...
Emirates'te açılış golü Bendtner'den geldi. Savunmanın arkasına atılan derin pasta kaleci Helton ve savunma birbirine girince boşta kalan topu Bendtner kayarak yaptığı dokunuşla ağlara gönderdi. 1-0.

ARSHAVIN'DEN MÜTHİŞ SERVİS...
26. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Arshavin adeta yüreyerek ceza sahasına girdi, savunmanın unuttuğu Bendtner'e al da at dercesine bir pas attı, golcü oyuncuya da topu boş kaleye göndermek kaldı. 2-0.

NASRİ İPE DİZDİ...
Arsenal'in Fransız yıldızı Nasri, takımını rahatlatan 3. gole imza attı. Genç oyuncu sağ kanatta topla buluştu, üç rakibinin üzerine cesurca gitti, kıvrak bilek hareketleriyle üç rakibinden kurtulduktan sonra dar açıdan çok sert vurdu ve topu ağlara gönderdi. 3-0.

BİR GOL DE EBOUE'DEN...
Arsenal'in gol yağmuru Eboue ile sürdü. Yine Arshavin ile başlayan atakta, Rus yıldız yine müthiş bir pas attı, kaleci ile karşı karşıya kalan Eboue de süratiyle kaleci Helton'u geçtikten sonra topu boş kaleye gönderdi. 4-0.

SON NOKTA BENDTNER'DEN...
Londra'daki gol yağmuruna son noktayı koyan isim ise perdeyi açan Bendtner oldu. Maçın son dakikasında kazanılan penaltı atışını kullanmak için topun başına gelen Bendtner topu ağlara göndermeyi başardı ve skoru belirleyen isim oldu. 5-0.

Takım kaptanı Fabregas'ın sakatlığı nedeniyle forma giyemediği maçta Londra ekibi müthiş bir futbol ortaya koydu ve bu güzel futbolunu da 5 golle süslemesini bildi.

Bu maçtan önce Avrupa kupalarında evinde yaptığı son 32 maçın sadece 1'ini kaybeden Arsenal, bu serisini de 33 maça çıkarmış oldu. Arsenal'in evindeki tek mağlubiyeti, Manchester United ile geçen yıl yaptığı yarı final mücadelesiydi. Arsenal'ı, Manchester United'dan önce evinde, son olarak 6 yıl önce Inter yenmişti.

Porto ise İngiliz takımlarıyla deplasmanda oynadığı maçlardaki kötü sonuçlarına bir yenisini eklemiş oldu. Portekiz ekibi bu sonuçla İngiliz takımlarıyla deplasmanda oynadığı 15. maçında da galibiyetle tanışamadı.
MAÇ ÖZETİ BURADA

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm