Twente-Fenerbahçe: 0-1 (Video-Maç Özeti)

Avrupa Ligi'nde ilk bileti kaptık! H Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe, grupta yenemediği tek takım olan Twente'yi deplasmanda 1-0'la dize getirip liderliği ve turu geçmeyi garantiledi !.. Sayısız fırsattan yararlanamayan sarı lacivertlilerin tek golünü Lugano attı !..

Mücadeleye iyi başlayan Fenerbahçe, oyunu iyi kontrol etmesine rağmen ilk dakikalarda rakip kale önünde yoğunlaşamadı. 5. dakikada Güiza'nın kafa vuruşuyla rakip kaleyi yoklayan sarı-lacivertliler, 23 ve 24. dakikalarda tehlikeli oldu. 25. dakikadan itibaren dengelenen mücadelede ev sahibi ekip, üst üste ataklar geliştirirken, sarı-lacivertli savunma dikkatli oyunuyla bu atakları savuşturdu.

İlk yarıda son 10 dakikaya girilirken ataklarını sıklaştıran Twente, Fenerbahçe kalesi önünde baskı kurdu. 42. dakikada Perez'in vuruşunda direğe çarparak auta çıkan top, Fenerbahçe'ye korkulu bir an yaşattı.

Son bölümünde oyunun kontrolünü Twente'nin eline geçirdiği ilk yarıdaki mücadele golsüz tamamlandı.

Fenerbahçe 2. yarıda yine etkiliydi. Rakip kalede sayısız pozisyon yakalayan sarı lacivertlileri kaleci Boschker durdurdu. Bu arada Twente de Fenerbahçe kalesini zorladı, Roberto Carlos skor 0-0 iken ağlara gitmekte olan topu çevik bir hareketle çıkararak kalesini golden korudu.

Fenerbahçe'nin beklediği gol ise 71. dakikada geldi. Savunmadan çıkıp attığı gollerle tanınan Lugano bir kez daha sahne aldı ve Fenerbahçe'yi Avrupa Ligi H Grubu'nun lideri ilan eden golü attı: 1-0

Kalan dakikalarda iki takım da yakaladığı fırsatları gole çeviremeyince mücadele Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Fenerbahçe böylece grupta yenemediği tek takım olan Twente'yi mağlup ederek puanını 12'ye çıkardı ve hem grubu lider bitirmeyi hem de turu geçmeyi garantiledi. Fenerbahçe ayrıca Şampiyonlar Ligi'nden gelebilecek güçlü takımlarla eşleşmekten de kurtulmuş oldu.

TWENTE: 0 - FENERBAHÇE: 1

STAT: De Grolsch Veste
HAKEMLER: Muniz Fernandez, Jose Miranda, Carlos Ferreiro (İspanya)

TWENTE: Boschker, Carney, Wisgerhof, Stam, Douglas, Brama (Dk. 81 Parker), Perez, Tiote (Dk. 81 De Jong), Stoch, Ruiz, Nkufo

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Lugano, Bilica, Roberto Carlos (Dk. 75 Andre Santos), Mehmet Topuz (Dk. 90 Deniz Barış), Selçuk , Baroni, Vederson, Alex, Güiza (Dk. 81 Semih)

GOL: Dk. 71 Lugano
SARI KART: Dk. 29 Roberto Carlos, Dk. 39 Volkan Demirel, Dk. 63 Alex, Dk. 69 Douglas, Dk. 80 Vederson, Dk. 87 Lugano; Dk. 88 Perez

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm