Avusturya Wien-Athletic Bilbao maçı olaylı bitti (Video)

UEFA Avrupa Ligi'nde Avusturya Wien ile Athletic Bilbao arasında oynanan karşılaşma çok büyük olaylara sahne oldu. Franz Horr Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada, tüm olaylar ikinci yarının ilk dakikalarında tribünlerde yanan meşaleler nedeniyle başladı.

Avusturya Wien taraftarları, maçın Norveçli hakemi Oddvar Moen'in kararlarının ardından sahaya sürekli olarak yabancı maddeler atarken, İspanya'daki Bask özel bölgesinin kimliğini öne çıkartmakla tanınan Athletic Bilbao'ya nazire yaparcasına İspanyol bayrakları ve İspanya'nın eski faşist lideri General Franco lehine tezahüratlar yaptı.

Son olarak mücadelede konuk takım Bilbao'nun 2-0 öne geçmesinin ardından ise ortalık tamamen karıştı. İspanyol temsilcisinin ikinci golünün ardından sahaya giren ev sahibi takım tarafları, karşılaşmanın yaklaşık 20 dakika süreyle durmasına yol açtı. Güvenlik görevlileri, kapıları açarak sahaya giren taraftara engel olamazken, ortaya futbol sahalarına yakışmayacak görüntüler çıktı.

20 dakikalık duraklama soyunma odasına giden futbolcular, taraftarların sahadan çıkarılmasının ardından karşılaşmaya geri döndü.

Athletic Bilbao, maçtan 3-0'lık galibiyetle ayrılırken, golleri ise 19. ve 86. dakikalarda Llorente ile 61. dakikada Dominguez kaydetti.

Athletic Bilbao, tıpkı Barcelona'nın kendini Katolonya'nın temsilcisi görmesi gibi, Bask özel bölgesinin milli takımı olarak görüyor. Hatta Basklı milliyetçilerin takımı olarak nitelenen Athletic Bilbao uzunca bir süre sadece Basklı futbolculara forma vermesiyle dikkatleri çekmişti.

Faşist lider General Franco ise seçimle işbaşına gelen Cumhuriyetlere karşı 1936 yılında milliyetçilerin lideri olarak savaş açmış, 1939 yılında kanlı yöntemlerle de olsa zafere ulaşarak 1975 yılına kadar sürecek olan kanlı diktatörlüğünü ilan etmişti. İspanya'ya demokrasi ise ancak Franco'nun ölümüyle gelmişti.

Franco diktatörlüğü döneminde kralcı-cumhuriyetçi çekişmesi yeşil sahalarda da yansımasını bulmuş, adı Real ile başlayan kulüpleri kralcı kimliklerini öne çıkarmış, Barcelona, Athletico Bilbao ve Athletico Madrid gibi kulüpler de cumhuriyetçi kimliklerini korumuştu. Hatta bu dönemde General Franco Real Madrid'e açıktan destek vermiş, önemli adamlarından biri olan Santiago Bernabeu'yu kulüp başkanı olması yönünde teşvik etmişti.

Avusturya Wien taraftarları işte rakiplerini provoke etmek ve kızdırmak için bu yüzden maçta Franco lehine tezahürat yapıp İspanyol bayrakları açtılar.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm