Futbol camiasını karıştıracak iddia: Sergen ve Tümer Ergenekon soruşturmasında

Ergenekon'un ek iddianamesinde futbol camiasını karıştıracak iddialara yer verildi. İddiada Sergen ve Tümer'in adı Sedat Peker'le anılıyor.

Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan 9 gizli tanığın ifadeleri vahim. En çarpıcılarından biri ise Poyraz kod adlı tanığın iddiaları. Poyraz, 2004 yılındaki Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesinde Sedat Peker’in, Sergen ve Tümer’i yanına çağırıp “Bu maçı kaybedeceksiniz” dediğini ileri sürdü

Ergenekon soruşturmasının 2’nci iddianamesinin ekleri arasında yer alan belgelerde futbol camiasını karıştıracak bilgiler de yer aldı. Savcılığa ifade veren gizli tanık Poyraz, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta şike yapıldığını ileri sürdü.

Sedat Peker’e en yakın isimlerden Poyraz, maçla ilgili birçok detay da verdi. İşte “Poyraz” kod adlı gizli tanığın ifadeleri: “Sergen Yalçın İstanbulspor’a transfer ücretinden 300 milyar lirayı Cem Uzan’dan alamıyordu. Bu tahsilat konusu Sedat Peker’e geldi. Sedat Peker de Cem Uzan’a haber göndererek, parayı bir an evvel ödemesini söyledi. Bu tahsilat da gerçekleşmiş oldu. Bu olaydan sonra Sergen Yalçın, Sedat Peker’in adamı oldu. Böylece Sedat Peker bir taraftan da spor camiasına girmeye başladı.”
’Tümer hiç sahaya çıkmadı’

“Daha sonraki süreçte Sergen Yalçın Beşiktaş’a geçti. O yıllarda, Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin çok iddialı bir maçı vardı. Fenerbahçe veya Beşiktaş’tan hangisi yenerse şampiyon olacaktı. Bu maçtan önce Sedat Peker, Sergen Yalçın aracılığıyla Beşiktaşlı futbolcuları yanına çağırdı. Hatırladığım kadarı ile 3 ya da 4 futbolcu geldi. Benim bildiğim kadarıyla bu futbolcular Tümer ve Sergen Yalçın’dı. Diğerlerinin isimlerini hatırlamıyorum. Sedat Peker bunlara hitaben, ”Maçı kaybedin, nasıl kaybediyorsanız kaybedin, o sizin sorununuz“ dedi ve gönderdi. Ben bu olaya bizzat şahit olduğum için çok merak ettim, normalde maç izlemediğim halde, Beşiktaş-Fenerbahçe maçını özellikle seyrettim. Gerçekten de Beşiktaş kaybetti. Maçı izlediğim kadarı ile Tümer maça çıkmamak için her türlü çirkefliği yaştı. Maç başladığı sırada yedek kulübesinde oturuyordu. Yedek kulübesinden hakeme müdahale etmeye çalışıyordu. Hakem onu uyarmaya geldiğinde yüzüne tükürdü ve bunun üzerine Tümer yedek kulübesinde iken kırmızı kart gördü ve bu maçı Beşiktaş kaybetti.”

’Yıldırım Peker’e para verdi’

“Bu olaydan dolayı Sedat Peker, Aziz Yıldırım’dan yüksek miktarda para istedi. Zaten daha önceden Aziz Yıldırım ile bu konuda anlaşmışlardı. Sedat Peker vaat edilen parayı aldıktan sonra, ilerleyen dönemde yine Aziz Yıldırım’dan para istedi. Bunun üzerine Aziz Yıldırım bunaldı ve istifa etmek istediğini söyledi. Hatta bu istifa konuları o dönemde medyada da yer aldı.”

POYRAZ KİMDİR?

Sabıkası kabarık adi suçlu

Poyraz kod adlı gizli tanık, yaralama, adam kaçırma, cinayete azmettirme gibi suçlar nedeniyle cezaevinde kalmış sabıkası kabarık bir kişi. Paşakapısı Cezaevi’nde koğuş arkadaşı olan Mecnun Odyakmaz’ın vasıtasıyla Sedat Peker’le tanışmış. Cezaevinden çıktıktan sonra uzun süre Alaattin Çakıcı ile çalışmış. Daha sonra da Peker’le hareket etmiş. Poyraz, savcılıkta verdiği ifadenin son bölümünde, “Peker ve Veli Küçük için canımı verirdim ama onların terör örgütüne bağlı olduklarını öğrenince soğudum ve bu ifadeleri vermek istedim” dedi.

GERÇEKTE NE OLDU?

Tümer 86 dk. sahadaydı Sergen çok iyi oynadı

KarŞIlaŞma Fenerbahçe’nin şampiyon olduğu 2003-2004 sezonunda oynandı. 25 Nisan 2004’teki karşılaşmayı deplasmanda oynayan F.Bahçe 3-1 kazandı. Sergen Yalçın iddiaların aksine Beşiktaş’ın en iyi oynayan oyuncularının başında yer aldı. 90 dakika sahada kalan Sergen, 86. dakikada bir de sarı kart gördü. Tümer Metin ise vasat bir performans sergilediği karşılaşmanın 86. dakikasında oyundan alındı. Tümer yedek kulübesinde yardımcı hakem Ekrem Kan ile bir tartışma yaşadıktan sonra soyunma odasına gitti. Bu maçtan bir gün sonra Beşiktaş yönetimi topluca istifa etti.

SERGEN YALÇIN: ‘Yalan, ben o maçta var gücümle oynadım’

“İddİa edildiği gibi ben böyle bir görüşme yapmadım. Ne yüz yüze ne de telefonla böyle bir görüşme yapmam söz konusu değil. Bu iddiaların hiç biri doğru değil. Benim bilerek oynamamam mümkün değil. Zaten o maçı izleyenler benim ne denli çaba harcadığımı ve maçı kazanmak için elimden gelen tüm gücümü sarf ettiğimi hatırlayacaklardır. Bu iddiaların tamamı yalan!”

Gizli tanıkların kod isimleri

Ergenekon davasının ek iddinamesinde 9 gizli tanığın ifadesi yer alıyor. Gizli tanıklara verilen ’kod’ isimler ise şöyle: “Kıskaç, Aydos, Kafkasya, Boyabat, Hisar, Akdeniz, Yavuz, Poyraz ve Selçuk.” İlk iddinamede ise 13 gizli tanık vardı: “Deniz, 17, İsmet, Dilovası, 9 Nolu Gizli Tanık, Yüksel, Ahmet, Galip, C, A, B, Alman, 6”

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm