Galatasaray'ın rakiplerini tanıyalım: Olimpiakos, kadrosu ve golleri (Video)

Olympiakos'u tanıyalım!.. UEFA Kupası grup kuraları sonucunda ikinci torbadan gelerek temsilcimiz Galatasaray ile eşleşen Yunanistan ekibi Olympiakos son yıllarda Avrupa'nın yükseliş trendindeki takımları arasında yer alıyor. Özellikle maddi olarak ciddi anlamda yatırım yapan Pire ekibi transfer ettiği Dünya yıldızlarıyla Avrupa'da ses getirmeyi başardı.

Yunan şampiyonu olarak sezona Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynayarak başlayan Olympiakos, 3. ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi'nden Anorthosis Famagusta'ya deplasmanda 3-0 yenilmiş, evinde ise 1-0 mağlup etmesine rağmen Devler Ligi'nin kapısından dönerek UEFA Kupası'na katılmıştı.

UEFA Kupası 1. turunda Danimarka'nın FC Nordsjælland takımıyla eşleşen kırmızı beyazlılar deplasmanda 2-0, evinde ise 5-0 galip gelerek gruplara katılma hakkını elde etti.

Olympiakos Piraeus - FC Nordsjaelland: 5-0 (Video-Highlights)

Ligdeki durumu
Ligde son dört yılı şampiyon bitiren, son 12 sezonun ise 11'ini şampiyon tamamlayan Olympiakos, yeni sezona fırtına gibi bir giriş yaptı ve 5 maçta 4 galibiyet, 1 beraberlik ile 13 puan toplayıp liderlik koltuğuna oturdu. Özellikle iç sahada muhteşem bir taraftar desteği altında oynayan Olympiakos bu sezon 3'ü lig 5 maçta da galip gelip 15 gol attı, 2 gol yedi.

Avrupa'da Olympiakos
Olympiakos'un geçmişine baktığımızda tarihinde Şampiyonlar Ligi ve Kupa Galipleri Kupası'nda birer çeyrek final bulunuyor. 2003 yılında Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nda Galatasaray ile aynı grupta yer alan Olympiakos evinde 3-0 kazanıp İstanbul'da temsilcimize 1-0'lık skorla boyun eğmişti.

KADROSU:
İspanyol Ernesto Valverde'nin teknik direktörlüğünü yaptığı Olympiakos'un kadrosuna bakıldığında Arjantinli golcü orta saha oyuncusu Luciano Galletti, Nihat Kahveci ile Real Sociedad'a altın sezonunu yaşatan Sırp golcü Darko Kovacevic, futbol dünyasının yükselen isimlerinden 21 yaşındaki Brezilyalı golcü Diogo, CSKA Moskova formasıyla dikkatleri üzerine çeken Brezilyalı Dudu, Yunan milli takımının değişmez isimlerinden Ieroklis Stoltidis, eski Real Madrid'li savunma oyuncusu Raul Bravo, Polonyalı Michal Zewlakow göze batan isimler arasında yer alıyor.

Maçlarını 33.000 kişilik Karaiskakis Stadyum'unda oynayan takımın kadrosunda şu isimler yer alıyor;

Leonidas Panagopoulos
Christos Patsatzoglou
Didier Domi
Leonardo
Giorgos Galitsios
Ieroklis Stoltidis
Luciano Galletti
óscar
Darko Kovacevic
Diogo
Predrag Djordjevic
Michal Zewlakow
Raúl Bravo
Paraskevas Antzas
Costas Mendrinos
Dudu Cearense
Avraam Papadopoulos
Konstantinos Mitroglou
Sebastián Leto
Fernando Belluschi
Tassos Pantos
Aristidis Soiledis
Giannis Papadopoulos
Vassilis Torosidis

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm