Galatasaray'ın rakiplerini tanıyalım: Hertha Berlin, kadrosu ve golleri (Video)

Hertha'yı tanıyalım... Almanya'nın en köklü takımlarından olan Hertha Berlin, son yıllarda eski günlerini arar durumda. Bundesliga'da son iki yılda ilk 10'un içinde zorlukla yer alan Berlin ekibi, bu sezon liginde şu ana kadar oynadığı 7 karşılaşmada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 de mağlubiyet aldı.

Galatasaray ile daha önce 1999-2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde karşılaşan Alman ekibi, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmada sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrılmıştı. Almanya'daki karşılaşmada ise Galatasaray mükemmel bir oyunun ardından sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılmıştı. Galatasaray bu gruptan UEFA'ya kalmış ve UEFA Kupası'nı müzesine götürmüştü.

Galatasaray, Hertha Berlin ile 2007 yılında da hazırlık karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmada temsilcimiz Necati Ateş'in şık golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Hertha Berlin'in en önemli oyuncuları olarak Hırvat Marko Pantelic, Liverpool'dan sezon başında transfer edilen Ukraynalı Andriy Voronin.

Herha Berlin maçlarını, tarihi Berlin Olimpiyat Stadı'nda yapıyor ve neredeyse tüm maçlarını Bundesliga'da oynayan diğer takımlar gibi dolu tribünlere karşı oynuyor. Kulüp 1892 yılında 4 gencin bir buharlı gemiyle çıktıkları bir gezi sırasında kurulmuştur. Geminin adı Hertha kulübün adını almış, geminin bacasının renkleri Mavi- beyaz ise kulübün renklerini oluşturmuştur.

Hertha Berlin tarihinin en başırılı günlerini 1930'lu yılların başında yaşamıştır. Berlin ekibi 1930 ve 1931'de iki şampiyonluk kazandı. Yine bu dönemde 6 kez final oynamışlardır.

2. Dünya Savaşı'nın getirdiği olumsuz şartlardan etkilenen Hertha Berlin kulübü bu dönemde kapatılmış, 1945 yılında ise SG Gesundbrunnen adıyla yeniden kurulmuştur. Hertha Berlin gerçek ismine dört yıl sonra yeniden kavuşmuştur.

Hertha Berlin'in tarihindeki en büyük leke ise 1965 yılında rüşvet nedeniyle ligden düşürülmesi oldu. Bu dönemden sonra uzun yıllar bocalayan kulüp 1997'de yeniden Bundesliga'ya yükselmeyi başardı.

Jaroslav Drobny
Kaká
Arne Friedrich
Steve von Bergen
Sofian Chahed
Cícero
Pál Dárdai
Marko Pantelic
Raffael
Andriy Voronin
Christian Fiedler
Marc Stein
Josip Šimunic
Rodnei
Lúcio
Bryan Arguez
Patrick Ebert
Valeri Domovchiyski
Maximilian Nicu
Lukasz Piszczek
Amine Chermiti
Fabian Lustenberger
Sascha Bigalke
Christopher Gäng
Shervin Radjabali-Fardi
Lennart Hartmann
Ibrahima Traoré
Florian Riedel
Sascha Burchert
Gojko Kacar

Hertha Berlin-St. Patrick's: 2-0 (Video)

St. Patrick's-Hertha Berlin: 0-0 (Video) Hertha Berlin gruplarda

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm