Ne varsa Türklerde var

Belçika Futbol Federasyonu Mali İşler Sorumlusu Germain Landsheere, Türk seyircilerin federasyonları için büyük gelir kaynağı olduğunu söyledi.

Landsheere, 2010 Dünya Kupası elemelerinde Türkiye ve İspanya ile aynı grupta olmalarının sportif alanda iyi bir senaryo olmadığını belirterek, "Öte yandan maddi açıdan bakıldığında bizim için çok iyi. Çünkü Belçika'da çok sayıda Türk ve İspanyol yaşıyor" dedi.

Türk Milli Takımı veya Türkiye liglerinden herhangi bir takımı ağırladıklarında, stadın 4'de 3'ünü Türklerin doldurduğunu kaydeden Landsheere, Türklerin kendileri için büyük gelir kaynağı olduğunu vurguladı.

Güney Afrika'da yapılacak 2010 Dünya Kupası finallerine kalamadıkları takdirde maddi kayıplarının 10-12 milyon Avro olacağına dikkati çeken Landsheere, şöyle konuştu: "Bu tür organizasyonlarda takımlar iyi paralar kazanır. Almanya'da yapılan bir önceki kupaya katılan her ülke 3.9 milyon Avro aldı ve FIFA, ülkelerle takımlarının tüm masraflarını ödedi. Son Avrupa Şampiyonasında takımlara 7.5 milyon Avro ve galibiyet başına 1 milyon Avro ödendi. Bu rakamlar Belçika gibi bütçesi düşük olan federasyonlar için çok önemlidir. Bu nedenle Belçika'nın elenmesini düşünmek bile istemiyorum."

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm