Maziden Sayfalar: Fenerbahçe-Lyon: 0-1

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçından da puansız ayrıldı. Gruptaki iddiasını sürdürmek için sahaya çıkan sarı lacivertli ekip, Olympique Lyon karşısında hiç beklemediği bir yenilgi aldı. Fransız ekibine galibiyeti getiren gol 89. dakikada Delmotte'den geldi.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Frank De Bleeckere, Ronald Van Nylen, Lode Muyldermans (Belçika)

FENERBAHÇE: Rüştü, Zoran Mirkoviç, Misko Mirkoviç, Mustafa, Ogün, Johnson, Lazetiç, Abdullah, Ali Güneş, Revivo, Rapaiç

OLYMPIQUE LYON: Coupet, Deflandre, Edmilson, Müller, Brechet, Carriere, Foe, Violeau, Delmotte, Govou, Luyindula

TARAFTARLAR FENERBAHÇE'YE KÜSTÜ
Fenerbahçe’nin, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Olympique Lyon ile yaptığı karşılaşmaya, taraftarlar ilgi göstermedi.

Geçen hafta oynanan FC Barcelona maçında stadı tıklım tıklım dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, bilet fiyatlarının yüksek olması ve üst üste alınan Barcelona ve Galatasaray yenilgileri nedeniyle, bu maçta takımlarını yalnız bıraktı. Karşılaşmayı yaklaşık 10 bin kişi izledi.

Yaklaşık 10 kadar Fransız taraftar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

OGÜN SÜRPRİZİ
Sakatlığı nedeniyle geçen hafta Galatasaray’a karşı lig maçında takımdaki yerini alamayan ve bu maçta da oynaması beklenmeyen Kaptan Ogün, Teknik Direktör Mustafa Denizli tarafından Lyon maçının ilk 11’ine alındı. Bu maçta Rapaiç ve Revivo da forvette yer aldı.

Denizli, Ogün’ün yanı sıra Ali Güneş’e de ilk 11’de yer verirken, Galatasaray maçında ilk 11’de sahaya sürdüğü Oktay ve Yusuf’un yanı sıra Uche ve Serkan’ı da maç kadrosuna almadı.

HAKAN BAYRAKTAR VE ALİ AKDENİZ KADRODA
Teknik Direktör Denizli, uzun süredir kadroya almadığı Hakan Bayraktar ve Ali Akdeniz’i, Olympique Lyon maçında 18 kişilik kadroya aldı.

Daha önce oynanan FC Barcelona maçında kadroda bulunmayan 2 futbolcu, böylece futbol yaşamlarında ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında kadroda yer almış oldu.

Bu arada, Barcelona maçında yine Denizli tarafından kadroya dahil edilmeyen İsveçli golcü Andersson, yedek kulübesinde kendine yer buldu. Barcelona maçında yaptığı hata nedeniyle takımının gol yemesine neden olan Ümit Özat da Denizli tarafından yedek soyunduruldu. Denizli, Ümit’in yokluğunda savunmayı Misko Mirkoviç, Zoran Mirkoviç ve Mustafa Doğan’dan oluşturdu.

MAÇA MEDYANIN İLGİSİ BÜYÜK
Fenerbahçe-Olympeque Lyon maçına, medya mensupları da büyük ilgi gösterdi.

Karşılaşmayı, 25’i Fransız, 3’ü İsrailli olmak üzere 28 yabancı toplam 224 basın mensubu izledi. Basın mensuplarının 165’i basın tribününde, geri kalanı ise sahada görev yaptı.

Bu arada, Kadıköy’de kurulan ’Salı pazarı’, geçen hafta Barcelona maçında olduğu gibi, bu hafta da Lyon maçı nedeniyle kurulmadı.

- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve bazı yöneticiler, altyapı menajeri Cemil Turan’ın önceki gün vefat eden kayınvalidesi Emine Ayan’ın bugün yapılan cenaze törenine katıldı.

KANAL 7’YE ŞAKA CEZASI
UEFA, dün Atatürk Havalimanı’nda Olympique Lyon’un gelişi öncesi basın mensuplarına şaka yapan Kanal 7 Televizyonu’na ceza verdi.

UEFA yetkilileri, yaptıkları açıklamada, dün yapılan şaka nedeniyle Kanal 7 kameralarının basın toplantısı odasına alınmayacağını bildirdi.

Dün Kanal 7’de yayınlanan bir şaka programı için, kendilerini Olympique Lyon oyuncuları ve yöneticileri gibi tanıtan ekibin, Türk basın mensuplarını yanıltması tepkiye neden olmuştu.

- Karşılaşma, Star Televizyonu’nun yanı sıra Fransa’nın ’Canal +’ ve İsrail’deki özel bir televizyon kanalından naklen yayınlandı.

- Fransa Milli Takımı’nın eski teknik direktörü Aime Jacquet de maçı Canal + Televizyonu’na yorumladı.

- Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve Beşiktaş Teknik Direktörü Christoph Daum da maçı izleyenler arasında yer aldı.

- Fenerbahçeli futbolcular, maç öncesi saha ortasında birbirlerine kenetlenerek galibiyet yemini etti.

- Geçen hafta Barcelona maçında yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle, bugünkü karşılaşmada jeneratör devreye sokuldu. Fenerbahçe yönetimi, şehir elektriğinin yanı sıra jeneratörü devreye sokarak, herhangi bir aksiliğe karşı önlem aldı.

25.09.2001

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm