Marsilya Beşiktaş maçı notları (Foto)

Olimpik Marsilya Beşiktaş maçıJean Tigana ile Beşiktaş yeniden karşı karşıya geldi. Beşiktaş'ın Fransa'daki Marsilya maçında eski teknik direktör Jean Tigana da yerini aldı. Beşiktaş'ın maçı için Velodrome Stadı'na gelen Tigana Türk basının sorularını geri çevirdi.

Beşiktaş Marsilya'ya yenildi (Video)

Basın mensuplarının röportaj taleplerini geri çeviren Jean Tigana Türk basınına kırgın olduğunu söyledi ve sözlerinde Türkçe sözlere de yer verdi. Jean Tigana'nın "Eğer ben Türk basınına konuşursam açarım ağzımı yumarım gözümü. Çok ağır konuşurum. O yüzden röportaj vermek istemiyorum" açıklamasını yaptığı öğrenildi.

Pascal Nouma Marsilya maçındaÖte yandan Beşiktaşlı taraftarların gözünde bir efsane olan ve renkli kişiliğiyle dikkat çeken Pascal Nouma da Beşiktaş'ı yalnız bırakmadı. Beşiktaş'ın Fransa'ya gelmesine çok sevinen Nouma stattaki yerini aldı. Siyah-beyazlı takımın eski oyuncusu Nouma'nın tribüne gelişi sırasında tribündeki bazı Türk taraftarlar kendisine büyük ilgi gösterdi. Taraftarların yanına giden Nouma, Türk bayrağını tutarak fotoğraf çektirdi.

Beşiktaş-Marsilya: 2-1 (Video)

Beşiktaş'ın Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde (A) Grubu'nda Fransa'nın Olympique Marsilya takımıyla yaptığı maçta teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Ankaraspor karşılaşmasındaki kadroda iki değişiklik yaptı.

Turkcell Süper Lig'de deplasmanda Ankaraspor ile yapılan karşılaşmada Sağlam, orta sahada Koray'a ve forvette de Higuen'e yer verirken, Şampiyonlar Ligi'nin ilk mücadelesinde bu oyuncuların yerine Delgado ve Ricardinho'yu sahaya sürdü.

Orta sahada Koray'ın yerine Ricardinho görev yaparken, forvette Bobo'nun yanında Delgado görev yaptı.

Bu arada Ankaraspor maçında siyah-beyazlı formayla ilk kez görev yapan Senegalli oyuncu Lamine Diatta, Olympique Marsilya maçında da forma giyerek Beşiktaş forması altında ilk Avrupa kupası mücadelesini de oynamış oldu.

Beşiktaş'ta sakatlığı bulunan Gökhan Zan'ın yanı sıra FC Zürih maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Ali Tandoğan da bu akşam ki mücadelede görev almadı.

Rodrigo Tello Samir NasriTeknik direktör Sağlam, Rüştü, Mehmet Yozgatlı, Higuen, Nobre, Koray, İbrahim Akın ve İbrahim Kaş'ı yedek soyundururken, Baki, Mehmet Sedef, Aydın, Burak ve Batuhan'ı ise maç kadrosuna almadı.

Bu arada Beşiktaş'ın Fransız oyuncusu Cisse, bu akşam ki karşılaşmayla kendi ülkesinin takımına karşı mücadele etti.

Beşiktaş taraftarı Marsilya maçındaTÜRK TARAFTARLAR İLGİ GÖSTERDİ
Beşiktaş'ın gruptaki ilk maçı olan Olympique Marsilya karşılaşmasına Türk taraftarlar da ilgi gösterdi.
Avrupa'nın çeşitli yerlerinde yaşayan Türk vatandaşların yanı sıra Türkiye'den gelen Beşiktaşlı taraftarlar da tribünde siyah-beyazlı takımı destekledi.

Beşiktaşlı taraftarlar, Veledrome Stadı'nda kendilerine ayrılan 2 bin 600 kişilik tribünde Beşiktaşı desteklerken, bazı Türk vatandaşları da karşılaşmayı Olympique Marsilya taraftarları arasında izledi.

Bu arada siyah-beyazlı taraftarlar, maçtan saatler önce Marsilya'nın merkezinde coşkulu tezahüratler yaparak mücadelenin atmosferini yaşamaya başladılar.

Gruplar halinde Marsilya'yı gezen taraftarlar, coşkulu şarkılarla maça saatler kala takımlarını desteklemeye başladılar.

Karşılaşmada Olympique Marsilya taraftarları özellikle kale arkası tribünlerini doldurdu. Diğer tribünlerde büyük boşluklar gözlenirken, kale arkasındaki tribünlerde çok sayıda Fransız taraftar yer aldı.

ERTUĞRUL SAĞLAM, TARİHE GEÇTİ
Ertuğrul Sağlam, Olmpique Marsilya karşısında teknik direktör olarak ilk Şampiyonlar Ligi heyecanını yaşarken, Beşiktaş'ın başında ligde görev yapan ilk Türk teknik adam olarak da tarihe geçti.

BEŞİKTAŞ'TA 4 YILLIK HASRET BİTTİ
Beşiktaş, Olympique Marsilya ile yaptığı karşılaşmayla Avrupa Şampiyonlar Ligi'ndeki 4 yıllık hasretine son verdi.

Daha önce 3 kez ligde mücadele eden ve son olarak 2003-04 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne yükselme başarısı gösteren siyah-beyazlı ekip 4 yıl aradan sonra yine büyük organizasyonun heyecanını yaşadı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm