Manchester United Chelsea'yi penaltılarla geçti

2006/07 Sezonu Premier League ve FA Cup şampiyonları Manchester United ve Chelsea 2007/08 Sezonu öncesi Community Shield (İngiltere Süper Kupası) için tamamen dolu Wembley tribünleri önünde kozlarını paylaştılar.


Normal süresi Ryan Giggs ve Florent Malouda'nın karşılıklı golleriyle 1-1 sona eren mücadelede Manchester United kalecisi Edwin Van der Sar seri penaltılarda kalesini Chelsealiler'e kapadı ve ManU'ya Community Shield zaferini getirdi.

Chelsea: Cech, Johnson (78'Sidwell), A Cole (68'Diarra), Ben Haim, Carvalho, Essien, Mikel, Lampard, J Cole (82'Sinclair), Malouda (52'Pizarro), Wright-Phillips
Menajer: José Mourinho

Manchester United: Van der Sar, Evra, Ferdinand, Vidic, Brown, Carrick, O'Shea, Silvestre (68'Nani), Ronaldo, Rooney, Giggs (81'Fletcher)
Menajer: Sir Alex Ferguson

Chelsea Menajeri José Mourinho bu mücadelede yeni transferlerden İsrailli Tal Ben Haim ve Fransız Florent Malouda'yı ilk 11'de sahaya sürerken, Manchester United Menajeri Sir Alex Ferguson tamamen geçen sezonun oyuncularından kurulu bir ilk 11 tercih etti. 35'te Portekizli Cristiano Ronaldo'yla sol kanatta verkaç yapan Fransız Patrice Evra topu ortaya çevirdi ve Manchester United kaptanı Galli Ryan Giggs takımını öne geçiren isim oldu. Orta sahadam atılan uzun topa rakibi Rio Ferdinand'dan önce müdahale eden Florent Malouda yaptığı düzgün vuruşla 45'te skora denge getirdi. İlk yarıdaki dengeli oyun skora da yansıdı ve taraflar Wembley soyunma odalarına 1-1'lik beraberlikle gittiler.

İkinci yarıdaki karşılıklı ataklar gol getirmedi ve kupayı kazanacak takımı belirlemek üzere seri penaltı atışlarına geçildi.

Penaltılara Edwin Van der Sar damgası..
Manchester United'ın Hollandalı file bakçisi Edwin Van der Sar seri penaltılarda rakibin kullandığı hiçbir atışta gole izin vermedi ve Community Shield'i takımına kazandırdı.

Pizarro (-) - Ferdinand (+):0-1
Lampard (-) - Carrick (+):0-2
Phillips (-) - Rooney (+):0-3
Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm