Galatasaray'ın rakibi FC Sion

Galatasaray'ın UEFA Kupası 1. turundaki rakibi FC Sion'u tanıyalım:

Galatasaray'ın UEFA Kupası 1. turundaki rakibi FC Sion takımının Avrupa kupaları tarihinde önemli bir başarısı bulunmuyor. Sion, daha önce Galatasaray ile eşleşmiş ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti.

Galatasaray Sion'u rövanşa bıraktı (Video)

İsviçre ekibi, Avrupa kupalarında bugüne dek yaptığı 67 maçta 24 galibiyet, 17 beraberlik, 26 yenilgi alırken, 97 gol atarken, 115 gol yedi. FC Sion geçen yıl ligi FC Zürih ve FC Basel'in arkasında 3. sırada bitirerek UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı. İsviçre ekibi, UEFA Kupası 2. ön eleme turunda Avusturya'nın SV Ried takımını eledi. İlk maçta deplasmanda 1-1'lik skorla dönen FC Sion, evinde rakibini 3-0 mağlup ederek tur atladı.

Galatasaray Sion'u gol manyağı yaptı (Video)

İKİ İSVİÇRE ŞAMPİYONLUĞU BULUNUYOR
Sion şehrinin takımı olan İsviçre ekibi, 1909 yılında kuruldu. İsviçre Ligi'nde 1992 ve 1997 yılında iki kez şampiyonluğa ulaşan FC Sion, 10 kez de İsviçre Kupası'nı müzesine götürdü. FC Sion, İsviçre Ligi'nde şu anda 7 maçta 10 puanla 4. sırada yer alıyor. İsviçre ekibi, Beşiktaş'ın elediği FC Zürih ile 19 Ağustos'ta sahasında yaptığı maçı 5-0 yitirmişti. İsviçre temsilcisi, maçlarını 20 bin kişi kapasiteli Tourbillon Stadı'nda oynuyor.

TEKNİK DİREKTÖR VE KADRO
FC Sion takımını İtalyan teknik direktör Alberto Bigon çalıştırıyor. İsviçre ekibi, kadrosunda 18'i yabancı, toplam 27 oyuncu bulunduruyor. FC Sion'da bu sezon transfer edilen futbolcular şöyle:

Gelenler: Gilberto Galdino Dos Santos ''Beto'' (Benfica), Didier Crettenand (Lausanne), Alvaro Dominguez (Deportivo Cali), Bastien Geiger (Neuchatel Xamax), Zbigniew Zakrzewski (Lech Poznan)

FC Sion'un dün SV Ried ile yaptığı maçta ilk 11'de sahaya çıkan futbolcular şöyle:
Vailati, Chedli, Obradoviç, Zakrzewski, Nwaneri, Vanczak, Kali, Dominguez, Paito, Ahoueya, Bühler.

GALATASARAY İLE İKİ KEZ EŞLEŞTİ
FC Sion, Galatasaray ile Avrupa kupalarında daha önce 2 kez eşleşti. İlk kez 1965-66 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1. turunda sarı-kırmızılı takımla eşleşen İsviçre ekibi, ilk maçı 5-1 kazandı ve İstanbul'daki ikinci maçta 2-1 yenilmesine rağmen tur atladı. Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 1997-1998 sezonunda da rakip olan iki takımın mücadelesinde bu kez iki maçı da 4-1'lik skorla kazanan Galatasaray, bir üst tura geçen taraf oldu.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm