Bundesliga transfer rekoru kırdı

Avrupa transfer borsasının kapanmasına saatler kala Bundesliga'da mücadele eden 18 takımın transfere harcadığı para 200 milyon euroya yükseldi.

Alman Spor Ajansı'nın (SID) bildirdiğine göre, Alman kulüplerinin yaz transfer döneminde 200.71 milyon euro harcadıkları ifade edildi. Bu rakam, Bundesliga tarihinin en yüksek rakamı olarak da kayıtlara geçti. Bundesliga'nın en pahalı yaz transfer dönemi 2001 yılın yapılmış ve kulüpler transfere 147 milyon euro harcamışlardı.

Bundesliga'da transfere en çok para harcayan kulüp ise, kadrosuna Franck Ribery, Luca Toni, Hamit Altıntop ve Miroslav Klose gibi yıldızları kata Bayern Münih oldu. Bayern yaz boyunca transferler için tam 69 milyon euro harcama yaptı.

Bundesliga'da transfer döneminin en hareketli kulüplerinden olan ve kadrosuna 17 yeni isim katan VfL Wolfsburg ise 29.5 milyon euroluk harcamasıyla dikkat çeken bir başka takım oldu. Ünlü araba üreticisi Volkswagen'in kontrolünde olan Wolfsburg, son olarak Le Mans'dan Grafite'yi 8 milyon euroya alarak, Bundesliga'da transfer barajının 200 milyon doları aşmasını sağladı.

Klose'yi Bayern Münih'e satan Werder Bremen, Corinthians'tan kadrosuna kattığı Carlos Alberto için 15 milyın euro ödeyerek kulüp rekorunu kırarken, yaz döneminde transfere harcadığı para ise -satılan oyuncular çıkıldığında- 12 milyon euro oldu.

Geçtiğimiz sezon Bundesliga'yı ikinci sırada bitiren Schalke 04 ise rakiplerine göre daha kontrollü bir transfer taktiği izlerken, tıpkı son şampiyon Stuttgart gibi yaz döneminde transfere 10.5 milyon euro harcadı.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm