Ankara'da amatör kulüplerin isyanı büyüyor

Ankara 19 Mayıs Spor Kompleksi içinde yer alan dış sahalarda antrenman yapmaları yasaklanan amatör spor kulüpleri bu karara tepki gösterdi.

Amatör spor kulüpleri adına basın açıklaması yapan Petrol Ofisi Kulübü Başkanı Şahin Ulu, 49 takımın anayasal haklarının ellerinden alındığını belirterek, ''Ankara Gençlik Spor İl Müdürlüğü, devletin yaklaşık 50 yıldır amatör spor kulüplerine karşılıksız verdiği desteği hiçbir gerekçe göstermeden geri çekti. Soyunma odalarımızın elektriği ve suyu kesildi. 1 ve 2 nolu sahalarda antrenman yapmamız yasaklandı'' dedi.

Dış sahalardan Türk futboluna çok sayıda yetenekli oyuncu kazandırıldığını dile getiren Ulu, ''Haklarımız geri verilmediği takdirde yasal yollara başvuracağız. Salı günü bütün takımlar öyle ya da böyle bu sahalara girerek idmana çıkacaklar. Bunu anayasaya dayanarak yapacağız. Bize idman yasağı koyan il müdürlüğü, soyunma odalarımızın önünü otobüslere park yeri yaptı, aynı sahalarda 70 YTL karşılığı spor okulları açtı'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen Ulu, ''Sayın Başbakan yanıyoruz, bitiyoruz, imdat. Yanan yöneticiler değil, Türk gençliği. İl müdürlüğü şahdamarımıza neşter vurdu, bize nefes aldırmıyor'' ifadelerini kullandı.

Ulu, kendilerinden katkı payı adıyla alınan paraların alınmaması için Futbol Federasyonu'na da başvurduklarını kaydetti.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm