Yok böyle gol (Video)

İşte futbolun güzelliği bu... Amerikan Futbol Ligi MLS'de New York Red Bull takımı Orlando City deplasmanında 5-2'lik sonuçla mağlup ayrıldı ancak bu maçtan geriye "Yok böyle gol organizasyonu" denilen güzel bir gol anısı da bırakarak.

Orlando City kendi evinde 1-0 üstün durumda. New York bir serbest vuruş kazanıyor ve takımın duran topları kullanan oyuncusu Sacha Kljestan topun başına geliyor. Ev sahibi takım organizasyonun doğrudan kaleye gönderilen bir top olacağını öngörerek 6 futbolcusuyla baraj oluşturuyor. Kaleci dışında kalan 4 oyuncusu da ceza sahası çizgisinin hemen etrafında 3 New York oyuncusunu marke ediyor ve sonuç: Sacha Kljestan'ın yüksek topunu Matt Miazga indiriyor, Dax McCarty'ye sadece topu kaleye göndermek kalıyor.

Rakip defansın adeta donakaldığı pozisyonun ardından, kamera arkası çekimde, ev sahibi Orlando City takımının defansif yerleşimi, oyuncuların barajda kalması, New York Red Bull takımının organizasyonun başarısı ile altıpas içerisinde rakibi 4'e 1 yakalaması...

Amerikalılar futboldan çok anlamasalar da böyle bir organizasyonu futbol tarihine armağan ettiler. Hiçbir yerde olmayan bu görüntüyü paylaşıyoruz.
Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm