Felipe Melo Galatasaray'dan gidecek mi?


Galatasaray’ın, Felipe Melo’nun kiralık sözleşmesindeki 13 milyon euroluk satın alma opsiyonunu kullanmaya eskisi kadar sıcak bakmadığı ortaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı futbolcu için sezon sonunu bekleme kararı aldı.

Galatasaray sezon başında Juventus’tan 1.5 milyon euroya kiraladığı Felipe Melo’nun bonservisini satın alma konusunda büyük tereddüt yaşıyor.

Yıllık 3.3 milyon euro garanti ücret, maç başına da 30 bin euro alan ve bir sezonluk kazancı 5 milyon euroyu bulan 29 yaşındaki sambacının 13 milyon euroluk satın alma opsiyonu için sarı-kırmızılıların eskisi gibi istekli olmadığı ortaya çıktı. Ligin ilk yarısında sergilediği performansla başta transferini çok isteyen Fatih Terim’in yüzünü güldüren Melo’nun ikinci yarıda büyük form düşüklüğü içinde olması ve saha içinde agresif tavırlar sergilemesi endişe yaratmaya başladı.

Sambacının bonservisini almayı planlayan sarı-kırmızılıların tamamen fikir değiştirdiği ve yüksek maliyeti yüzünden bu operasyona sıcak bakmadıkları bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde yaz döneminde 70’e yakın futbolcunun serbest kalacağını ve bu oyuncularla ilgileneceklerini söyleyen Başkan Ünal Aysal’ın da, Melo için kesin bir değerlendirme yapmak için sezon sonunu beklediği öğrenildi. Ailesi ile İstanbul’a mutlu bir tablo çizen tecrübeli futbolcunun takımda kalmak istediği, ancak transferindeki belirsizlik yüzünden sıkıntılı olduğu vurgulandı.

Bonservisini satın almak için yönetimin şimdiye kadar girişimde bulunmaması yüzünden hayal kırıklığı yaşayan Melo’nun, takımdaki en iyi arkadaşı Kazım Kazım’ın, Olympiakos’a kiralanmasından da büyük bir üzüntü duyduğu kaydedildi.

Galatasaray’daki geleceğiyle ilgili kafasında soru işaretleri oluşmaya başlayan Melo bu sezon iki maçta oyundan alındı. Bursaspor maçının 58. dakikasında Engin’le değiştirilmesine gösterdiği tepki sambacının karnesine olumsuz yansımıştı.

FELİPE MELO ÖZGÜRLÜĞÜ GALATASARAY'DA BULDU
Felipe Melo, Galatasaray forması altındaki performansını Brezilya basınına değerlendirdi.

Sarı-kırmızılı takıma kolay uyum sağladığına dikkat çeken Melo, “İtalya’dan sonra Türkiye’ye alışmak çok kolay oldu. Türkiye ligi, Brezilya’da belki çok fazla bilinmiyor ama taraftarları ateşli olan çok iyi bir ligde oynuyorum. Hem sahada hem de saha dışında benim için iyi bir yıl geçiyor. Galatasaray benden çok şey bekliyor ben de elimden geleni yapıyorum” dedi. 

Cim-Bom’da daha özgür oynadığını da kaydeden Brezilyalı yıldız, “Juventus’a nazaran Galatasaray’da daha serbest oynuyorum bu da gol sayımın artmasına yol açtı. Ayrıca pas yüzdem yükseldi ve çok da top çalıyorum. Hücuma katılma özgürlüğünü özlemiştim” ifadelerini kullandı.
Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm