Edgar Davids: Türkiye tam bir futbol ülkesi

Luis Figo ve Edgar Davids, Inter'in yaz kampı için Türkiye'den seçilen çocukların tanıtım etkinliğine katıldılar. Dünya yıldızları Luis Figo ve Edgar Davids, İtalya'nın ünlü kulübü Inter'in yaz kampı için Türkiye'den seçilen çocukların tanıtım etkinliğine katıldılar.

İstanbul'daki bir alışveriş merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Figo, "7 binin üzerinde başvuru oldu. Yüzlerce video izledik ve 10 çocuğu seçtik. Inter'in yaz kampına katılacaklar. Umarım geleceğin yıldızları olurlar." dedi.

Dünyanın önemli liglerinde forma giyen Türk oyuncular bulunduğunu belirten Figo, "Futbolda bazen çok iyi bir jenerasyon yakalayabiliyorsunuz. Bu tarz futbol akademileri ve iyi teknik direktörlerle bu durumu sürekli hale getirmek istiyoruz. Yaptığımız organizasyonlarla da mümkün olduğu kadar çok sayıda çocuğa ulaşmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Figo'nun ardından söz alan Edgar Davids ise "Futbola olan ilgiye bakarsak, Türkiye dünyadaki ilk 5 futbol ülkesinden biri. Nişanlım Türk, çevremde de çok sayıda Türk arkadaşlarım var. Futbola tutkuyla bağlı olduklarını biliyorum. Her zaman futbol konuşuyorlar. Potansiyeli çok yüksek bir ülke." ifadelerini kullandı.

Kendilerine Arda Turan'ın sorulması üzerine Figo, "Arda iyi bir futbolcu" derken, Davids, "İyi bir futbolcu olduğunu düşünüyorum ama gerçek bir futbol yıldızı haline gelebilmesi için çok çalışması gerekiyor." dedi.

Açıklamaların ardından seçilen çocuklarla ufak bir gösteri maçı yapan yıldızlar, Davids'in takımının kazandığı karşılaşmada keyifli anlar yaşadılar.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm