Trabzonspor-Fenerbahçe: 3-1 (Video-Maç Özeti)

Ziraat Türkiye Kupası Trabzonspor'un oldu. Finalde Fenerbahçe'yi 1-0 yenik duruma düştüğü maçta 2-1 mağlup eden bordo mavililer, 8. kez kupada mutlu sona ulaşırken, Fenerbahçe'nin kupa hasreti 28 yıla çıktı.

İki takımın da kontrollü bir başlaması beklenen dev final çok hızlı başladı. 2. dakikada Vederson, sol kanattan hızlı bir bindirme yaptı ama ortasını hiçbir sarı lacivertli futbolcunun bulunmadığı yere yapınca Fenerbahçe, maça 1-0 önde başlama şansını kaçırdı. Oyunda dengeyi çabuk kuran Trabzonspor ise 5. dakikada çok net bir fırsatı kullanamadı. Alanzinho ile başlayan atakta son olarak topla buluşan Umut, Volkan ile karşı karşıya kaldı ama çok kötü bir vuruşla net bir fırsatı harcadı.

58. dakikadan sonra ön alandaki baskısını artıran Trabzonspor, önemli pozisyonlar bulmaya devam etti. Ancak Umut son vuruşlarda oldukça başarısız bir görüntü çizince ilk 30 dakikada iki takım da gol kaydedemedi. Fenerbahçe'nin bu bölümdeki en önemli pozisyonu Vederson'un ortasında Onur'un boşa çıkmasıyla yaşandı. 21. dakikadaki bu pozisyonu da defans araya girerek uzaklaştırdı. İlk yarının kalan bölümünde iki takım da orta sahada çok top kaybı yapınca önemli pozisyonlar yaşanmadı ve devre arasına 0-0'lık beraberlikle girildi.

İkinci yarıya da Trabzon istekli başladı ama golü bulan Fenerbahçe oldu. 55. dakikada Güiza'nın ortasında Alex, çok klas bir şekilde önüne aldığı topu aynı güzellikte ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçiren isim oldu. Bu dakikadan sonra beraberlik için saldıran Trabzon, önce Colman ile beraberliğe çok yaklaştı. Ancak Arjantinli'nin vuruşu direkten döndü.

Kanatlardan geliştirdiği ataklarla etkili olmaya başlayan bordo mavili ekibin golü bulması da gecikmedi. 66. dakikada kazanılan serbest vuruşta Selçuk ortaladı, ilk yarıda önemli fırsatları harcayan Umut kafayla dokundu skora dengeyi getiren isim oldu.

Beraberlik sonrası iki ekip de biraz daha kontrollü oyunu tercih etti. 79. dakikada Burak inanılmaz bir pozisyonu harcasa da 1 dakika sonra bordo mavile ikebin golü geldi. 80. dakikada Fenerbahçe defansının ofsayt diye durakladığı anda topla buluşan Engin, Trabzon'u ilk kez öne geçirdi.

Son 10 dakikada Fenerbahçe'nin önemli fırsat yakalamasına fırsat vermeyen Trabzonspor, son dakikada Colman ile bir gol daha buldu ve maçı 3-1 kazanarak 2004'ten bu yana ilk kez Türkiye Kupası'na uzandı.

Bordo mavili ekip 8. kez kupada mutlu sona ulaşırken, Fenerbahçe'nin kupa hasreti de 28 yıla çıktı. Sarı lacivertli ekip son olarak 1982'de kupayı kazanmıştı.

TRABZONSPOR: 3- FENERBAHÇE: 1

STAT: Şanlıurfa GAP Arena
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun, Halis Özkahya

TRABZONSPOR: Onur, Serkan, Song, Egemen, Cale, Selçuk (Dk. 83 Sezer Badur), Colman, Engin (Dk. 86 Ceyhun), Alanzinho (Dk. 90 Giray), Burak, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 87 Gökhan Ünal), Lugano, Bilica, Vederson, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre (Dk. 67 Deivid), Özer, Alex, Güiza
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum

GOLLER: Dk. 55 Alex, Dk. 66 Umut, Dk. 80 Engin, 90+3 Colman
SARI KARTLAR: Emre, Serkan, Bilica, Burak, Egemen, Onur

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm