Tottenham-Arsenal: 2-1 (Video-Maç Özeti)

Derbi nefes kesti.. "Kuzey Londra Derbisi"nde Tottenham'a yenilen Arsenal şampiyonluk yarışında çok önemli bir yara aldı, United'dan ikinciliği devralma şansını kullanamamış oldu. Dördüncülük için City'yle çekişen "Spurs" Gomes'in son bölümde kalesinde devleştiği mücadelenin ardından rakibinin ensesine yapıştı.

Portsmouth karşısında İngiltere Federasyon Kupası'na (FA Cup) veda eden Tottenham Hotspur "Kuzey Londra Derbisi"nde Arsenal'i konuk etti, rakibinin şampiyonluk mücadelesine çok önemli bir darbe indirdi, dördüncülük yarışı içinde olduğu Manchester City'nin ensesine yapıştı.

Tottenham: Gomes, Assou-Ekotto, Dawson, King, Bale, Kaboul, Huddlestone, Modric, Rose (Bentley 46'), Pavlyuchenko, Defoe (Gudjohnsen 67')
Sakat: Cudicini, Jenas, Lennon, Woodgate, Kranjcar
Cezalı: Palacios
Menajer: Harry Redknapp

Arsenal: Almunia, Sagna (Walcott 52'), Campbell, Vermaelen (Silvestre 20'), Clichy, Eboue, Diaby, Denilson (Van Persie 68'), Rosicky, Bendtner, Nasri
Sakat: Arshavin, Gallas, Djourou, Song, Fabregas, Ramsey, Gibbs
Cezalı: Yok
Menajer: Arsene Wenger

Stat: White Hart Lane
Hakem: Mark Clattenburg / Dave Bryan ve Michael Murphy

Ev sahibi ekibin sakatlığı sebebiyle 7 haftadır sahalardan uzak kalan başarılı savunma oyuncusu King ilk 11'e döndü.

Arsenal'in Hollandalı yıldızı Van Persie 5 aylık sakatlık sürecinin ardından derbide kendisine 18 kişilik maç kadrosunda yer buldu.

Tottenham'ın 19 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Rose lig kariyerine mükemmel bir başlangıç yaptı; Almunia'nın ceza alanı dışına yumrukladığı topa sol ayağıyla gelişine vuran genç yetenek derbide takımına 10. dakikada skor avantajını getirdi.

Bu sezon sakatlıklardan çok çeken Arsenal'e bir kötü haber de 20. dakikada Vermaelen'den geldi, oyuna devam edemeyen Belçikalı savunma oyuncusu yerini Silvestre'ye bırakmak zorunda kaldı.

Ev sahibi ekip ikinci yarıya golle başladı; Defoe'nun pasına hareketlenen Bale sağ çaprazdan yaptığı vuruşla Arsenal ağlarını havalandırdı ve ligdeki ilk golünü kaydetti, 47'de fark ikiye çıktı.

Arsenal'in 5 aydır sahalardan uzak Hollandalı yıldızı Van Persie 68. dakikada Denilson'un yerine oyuna dahil oldu.

85. dakikada Walcott'un sağ kanattan çevirdiği topa kale önünde dokunan Bendtner ligdeki 6. golünü kaydederek konuk ekibin derbide son bölüme puan umuduyla girmesini sağladı.

Son bölümde yaptığı peşpeşe kurtarışlarla kalesinde devleşen Gomes ev sahibi ekipte kritik galibiyetin mimarı oldu.

Ligi ilk 4 içinde tamamlayarak Şampiyonlar Ligi bileti almak isteyen Tottenham Hotspur derbi galibiyetiyle puanını 61 yaptı ve Manchester City'yle farkı 1 puana indirdi.

Derbiden boynu bükük ayrılan Arsenal ise 71 puanda kaldı ve 73 puanlı Manchester United'dan ikinciliği devralma şansını kullanamamış oldu.





Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm