Galliani Inter'in şampiyonluğunu istiyor

Adriano Galliani, Milano kentinin diğer takımı, ezeli rakipleri İnter'in Şampiyonlar Ligi'ni kazanmasını istediğini, çünkü bu sayede İtalya'nın lige 4 takımla katılmayı sürdürebileceğini söyledi.

Adriano Galliani, Milano'daki Profesyonel Kulüpler Birliği toplantısındaki açıklamasında, ''İnter'i desteklemek lazım, şaka yapmıyorum'' dedi ve ''İnter kaybederse, Serie A'yı (İtalya 1. Futbol Ligi) 2010-2011 sezonunda 3. sırada tamamlayacak takım, doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacak ve ön eleme oynayacak. Gelecek sezonu 4. sırada biterecek takım da Şampiyonlar Ligi'ne ön elemeden katılacağına UEFA Avrupa Ligi'ne gidecek'' diye devam etti.

İtalya'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki takım sayısının 2 sezon sonra 3'e düşmemesi için İnter'in kazanması gerektiğini belirten Galliani, ''Yoksa Almanya bizi UEFA klasmanında geçecek'' diye konuştu.

İnter, Alman takımı Bayern Münih ile 22 Mayıs'ta Madrid'de Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak.

Her ülkenin takımlarının son 5 yılda aldığı sonuçlarla belirlenen UEFA klasmanında ilk 3'te yer alan İngiltere, İspanya ve İtalya, Şampiyonlar Ligi'ne 4 takımla katılıyor. Almanya, UEFA klasmanında 4. sırada bulunuyor. Türkiye, UEFA klasmanında şu an 11. sırada.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm