Fenerbahçe-Beşiktaş: 1-0 (Video-Maç Özeti)

Fenerbahçe dev derbiyi kazandı, Beşiktaş'a havlu attırdı !.. Derbinin daha 2. dakikasında Alex Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirirken, maçın kader adamı Volkan Demirel oldu. Sarı lacivertlilerin yıldız file bekçisi, bobo'nun penaltısında patladı, Kara Kartal'a uçuş fırsatı tanımadı !..

Karşılaşmaya, stadı dolduran taraftarlarının desteğiyle baskılı başlayan Fenerbahçe, henüz 2. dakikada Alex'in ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Rakibi karşısında ilk 15 dakika etkili olan sarı-lacivertliler, 13. dakikada Güiza ile önemli bir gol pozisyonundan yararlanamadı. İlk 15 dakikadan sonra temposunu düşüren Fenerbahçe, sağda Gökhan Gönül ve solda Özer ile etkili olurken, 40. dakikaya kadar rakip kalede önemli bir pozisyona giremedi. İlk yarıda savunmasında rakip forvetlere geçit vermeyen sarı-lacivertlilerde, 40. dakikada Özer'in getirdiği topta, ilk golü uzaktan atan Alex, bu kez kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda 2. golü atamadı. Fenerbahçe ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

Şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürmek için Kadıköy'e galibiyet için gelen Beşiktaş ise maçın henüz 2. dakikasında yediği golle adeta şok oldu. İlk 15 dakika golün şokunu üzerinden atamayan ve kalesinde pozisyonlar veren siyah-beyazlılar, rakip kalede ise önemli bir gol pozisyonu üretemedi. İlk 15 dakikadan sonra toparlanan ve rakip kalede beraberlik golünü arayan Beşiktaşlı futbolcular, Fenerbahçe savunmasını aşmakta zorlandı. Fenerbahçe kalesinde ilk yarıda önemli bir gol pozisyonu bulamayan siyah-beyazlılar, 40. dakikada kalesinde yaşadığı önemli tehlikede, ileri çıkan Rüştü'nün müdahalesiyle 2. gole izin vermedi ve ilk yarıyı 1-0 yenik tamamladı.

İkinci yarıya İbrahim Kaş-Uğur İnceman değişikliğiyle başlayan Beşiktaş rakip kalede daha çok gözüktü. 59. dakikada Beşiktaş ilk penaltıyı bekledi. Bobo'nun sağ taraftan yaptığı ortayı kayarak önleme çalışan Lugano'nun elel müdahelesine hakem devam dedi. Dakikalar 65'i gösterdiğinde ise belki de sezonun en kritik anı yaşandı. Ani gelişen Beşiktaş atağında Bobo sağdan ortaladı, Uğur topa vurduktan sonra Bilica'nın kontrolsüz girişi sonrası yerde kaldı. Hüseyin Göçek tartışmasız penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Bobo'nun vuruşunda kendi soluna yatan Volkan gole izin vermedi.

Bu arada maçın son 10 dakikasında 3 kırmızı kart vardı. Beşiktaş'tan Ernst ve İbrahim Toraman ile Fenerbahçe'den Vederson son dakikalarda kırmızı kart gördü. Böylece derbiyi Fenerbahçe 10, Beşiktaş ise 9 kişi tamamladı.

Bu skorla 64 puana yükselen Sarı Kanarya 65 puanlı lider Bursaspor'u takibini sıkı bir şekilde sürdürdü. Şampiyonluk yolunda çok ağır bir mağlubiyet alan Beşiktaş ise 57 puanla 4. sırada kaldı ve şampiyonluk yarışına havlu attı.


FENERBAHÇE: 1 - BEŞİKTAŞ: 0


STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Baki Tuncay Akkın, Serkan Gençerler

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Özer(Dk. Vederson), Alex, Güiza
TEKNİK DİREKTÖR: Christoph Daum

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Kaş(Dk. 46 Uğur), Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez (Dk. 82 Serdar Özkan), İbrahim Toraman, Ernst, Fink, İsmail Köybaşı, Tello, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

GOL: Dk. 2 Alex de Souza
KAÇAN PENALTI: Dk. 67 Bobo
SARI KARTLAR: Dk. 17 Selçuk, Dk. 65 Bilica, Dk. 67 Volkan, Dk. 79 Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Dk. 20 İsmail, Dk. 41 Bobo (Beşiktaş)


MAÇ ÖZETİ BURADA

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm