Braga-Vitoria Guimaraes: 3-2 (Video-Maç Özeti)

Ezeli rekabet böyle olur... Portekiz Ligi'nin ezeli rekabeti Sporting Braga Vitoria Guimaraes mücadelesinden 5 gol, 4 kırmızı kart ve 3-2'lik Sporting Braga üstünlüğü çıktı. Vitoria Guimaraes'de 77. dakikada Valdomiro kırmızı kart görerek oyun dışı kalırken bu dakikadan sonra ezeli rekabette adeta kartlar havada uçuştu.

Konuk Vitoria Guimaraes'in ilk golü 18. dakikada Rui Miguel'den gelirken, ev sahibi Sporting Braga'nın geriye düştüğü karşılaşmada beraberlik golünü 41. dakikada Alan'ın penaltı vuruşundan buldu.

İlk yarısı karşılıklı gollerle 1-1 sona eren mücadelenin ikinci yarısı ise adeta bir savaş şeklinde geçti. 77. Dakikada Vitoria Guimaraes'de Valdomiro kırmızı kart görerek oyun dışında kalırken adeta kırmızı kartların sahnesini de açmış oldu.

Rakibinin 10 Kişi kalmasından faydalanan Sporting Braga 80. Dakikada Meyong Ze'nin penaltı golüyle öne geçti. Maç bu golle tamamlanacak diye düşünülürken konuk Guimaraes Andrezinho'nun penaltı golüyle 2-2'lik eşitliği yakaladı. Bu golün ardından Andrezinho ve Aleves karşılıklı olarak kırmızı kart görerek oyunu terkederlerken uzatma dakikalarında Meyong Ze yine penaltıdan takımın 3-2 öne geçiren golü attı. Meyon Ze'nin golü karşılaşmanın skorunu 3-2 olarak ilan ederken ilk maçın tek golünü atan Desmarets de kırmızı kartlardan nasibini alan futbolcu oldu.

Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmada ligin dibine demir atan Vitoria Guimaraes, ligin zirvesindeki ezeli rakibi Sporting Braga'yı Desmarets'in tek golüyle 1-0 devirerek büyük bir sürprize imza atmıştı.

Vitoria Guimaraes-Braga: 1-0 (Video)

BRAGA GUIMARAES EZELİ REKABETİ
Portekiz futbolunun en eski ve en ilgi çeken rekabetlerinden olan ve Vitoria Guimaraes-Sporting Braga rekabeti, yüzyıllar öncesine giden bir rekabetin futboldaki yansıması olarak biliniyor.

Tarihi Galiçya'nın antik başkenti olan Braga şehrinin, ilk Portekiz Kralı 1. Afonso'nun doğum yeri olan Guimaraes şehri (Portekiz Ulusunun doğum yeri diye anılıyor) ile rekabetinden kaynaklanan mücadele, Portekiz'in en ilgi çeken ve en çok beklenen mücadelelerinden birisi olarak biliniyor.

13 YAŞ ALTINA BU MAÇLARA GİRMEK YASAK
Vitoria Guimaraes, en çok bilinen, ülke çapında üne sahip olan ve Mottoları "Somos únicos" ('Alemde tekiz' diye çevrilebilir) olan "Beyaz Melekler" adlı fanatik taraftar grubunun desteği altında Braga maçlarında ligdeki durumu ne olursa olsun adeta maçın favorisi. Son olarak, Guimaraes Braga maçlarında 13 yaş altında çocukların stada girmesi yasak...

MAÇ ÖZETİ BURADA

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm