"Baba Recep" Recep Adanır sağlığına kavuştu

Beşiktaş'ın unutulmaz kaptanlarından "Baba Recep" lakaplı Recep Adanır'a, ritm bozukluğu nedeniyle başvurduğu hastanede stent takıldı. Sağlık durumu iyi olan Adanır, bugün taburcu olacak..

Ritm bozukluğu ve bayılma şikayetiyle bir hafta önce Antalya Yaşam Hastanesi'ne başvuran Recep Adanır'ın ana damarının yüzde 99'unun tıkalı olduğu saptandı. Bunun üzerine Adanır'a, kardiyoloji uzmanı Dr. Birol Say tarafından 1.5 saat süren operasyon ile stent takıldı.

Sağlık durumu iyi olan Adanır, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini çok iyi hissettiğini ve doktorlarının zamanında müdahalesiyle hayata döndüğünü söyledi.

Beşiktaş Kulübü yöneticilerine rahatsızlığını iletmediğini belirten Adanır, 1950 yılında transfer olduğu ve kaptanlık görevi yaptığı kulübünün her zaman kendisine sahip çıktığını dile getirdi. Bugünlerdeki en büyük üzüntüsünün Turgay Şeren'in rahatsızlığı olduğunu belirten Adanır, "Türk futbol tarihinde 'Baba' lakaplı insan bir ben kaldım. Ben de gidersem Türk futbolu öksüz kalır" dedi.

SPORCULUĞU SAYESİNDE BY-PASS'TAN KURTULDU
Dr. Birol Say da, 81 yaşındaki Adanır'a normalde by-pass ameliyatı yapılması gerektiğini, ancak uzun yıllar spor yapması nedeniyle kalp kaslarının hala sağlam olduğunun anlaşıldığını söyledi. Bu nedenle stent uygulamasının tercih edildiğini belirten Say, "Kötü kolesterolü de o kadar yüksekti ki, başka bir insan olsaydı 50 yaşından sonra ölüme neden olabilecek kalp rahatsızlığı geçirebilirdi. Stent uygulamasından sonra kalp durmasını taklit eden ritm bozukluğu çok çabuk düzeldi. Bu kadar hızla düzelmesini çok nadir görüyoruz" dedi.

Say, doğuştan 3 böbrekle yaşamını sürdüren Adanır'ın bugün taburcu olacağını kaydetti.

'BABA RECEP' KİMDİR?
Her iki ayağından füze çabukluğu ile çıkan çok sert şutları, top hakimiyetini süsleyen driplingleri ve meşin topu ayakları arasında saklayarak rakip sahada yaptığı kısa deparlarla tanınan Recep Adanır, 1929 yılında Ankara'da doğdu. 1947'de Ankaragücü takımına transfer olan Adanır, attığı gollerle takımının Türkiye Şampiyonluğunu kazanmasına büyük katkı koydu. Adanır'ın, 1950 yılında çocukluğundan beri düşlerinde yer alan siyah-beyaz renklere transfer olmasıyla Türk futbolunda "Baba Recep" devri başladı. Frikikten attığı goller ve futbolculuk yeteneklerine ilaveten, çok iyi bir kaptan olduğu için Türk futbolunda "Baba" lakabı ile anılan birkaç futbolcudan biri olan Adanır, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yaptı. 10 yıl taşıdığı Beşiktaş forması altında, biri Türkiye Birinciliği, ikisi Federasyon Kupası olmak üzere 3 Türkiye Şampiyonluğu ve 3 İstanbul Ligi Şampiyonluğu yaşadı.

Sayfa Linki:

Site kodu:
" />
Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm