Alex De Souza: İlk 10'a girmek büyük bir onur olur

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex de Souza, futbolcu olarak kariyerinde geride bıraktığı 15 yılın nostaljisini yaşıyor.

Kariyerinin 15. yılı dolayısıyla internetteki resmi sitesindeki yazılarına bugün de devam eden Alex, 2 Nisan 1995 tarihinde Coritiba'da ilk resmi maçına çıktığı günü sanki dünmüş gibi hatırladığını belirtti. "Bu tarih hayatımda her zaman önemli bir yeraldı" ifadesini kullanan Alex, bu zamana kadar oynadığı tüm kulüplerle ve onların taraftarlarıyla çok iyi ilişkiler içinde olduğunu kaydetti.

Profesyonel olarak ilk maçına çıkarken, o dönem Coritiba'nın teknik direktörü olan Carpegiani'nin, kendisine "Topla oynamak için gerekli olan kabiliyetin yarısına vucüdun sahip, şimdi sahaya çıkıp diğer yarısı olan karakterini göstermelisin" dediğini hatırlatan Alex, futbolda son 15 yılda "inanılmaz heyecanlar yaşadığını, bazı mağlubiyetler olsa da galibiyetleri hatırlamak istediğini" dile getirdi.

Oynadığı kulüplerde ve Brezilya Milli Takımı'nda yaşadığı önemli anları anlatırken, Fenerbahçe'den de bahseden Alex, "Fenerbahçe'de, kulüp için çok önemli olan, 100. yılda şampiyonluğu elde ettik. Ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kulüp tarihinin en büyük başarısını yakaladık. Şimdi kulüp tarihinin en fazla gol atan futbolcuları arasında ilk 10'luk listenin hemen arkasındayım. İlk 10'a girmek büyük bir onur olur" diye yazdı.

Bu arada Kayserispor'a karşı alınan 2-0'lık galibiyeti, "İyi kazandık ve halen şampiyonluk yarışındayız" diye yorumlayan Brezilyalı futbolcu, "Liderin arkasından ikinciyiz ve liderlik için çalışmaya devam edeceğiz. Sonu heyecanlı bir final olacağına eminim" diye ekledi.

Alex yazısının sonunda, kendisine ilk fırsatı verdiği için teknik direktör Carpegiani'ye, 15 yıllık kariyerinde yanında olan ve ona yardım eden herkese, gerek futbolcu gerekse insan olarak gelişmesine çok yardımcı olmasını sağlayan kendisine yöneltilen eleştirilere, her zaman yanında olan taraftarlara ve futbola teşekkür etti.

Sayfa Linki:

Site kodu:

Forum kodu:

Benzer Haberler



Widget arak by Futbolizm